El govern obre la convocatòria de 240 places al cos de bombers

  • És la primera que reserva el 40% de les places per a dones: en total, 96

VilaWeb
Josep Rexach Fumanya
26.01.2023 - 11:32
Actualització: 26.01.2023 - 12:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Interior ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la convocatòria de concurs d’oposició de 240 places per accedir a la categoria de bomber de primera de l’escala tècnica. Es tracta de la primera oferta pública al cos que reserva un 40% de les places a dones, en total, 96. Amb aquesta acció, Interior pretén revertir la baixa representació femenina als Bombers de la Generalitat, que actualment és només del 2,8%. Les persones interessades podran fer la sol·licitud fins al 23 de febrer. Després del concurs-oposició, els aspirants hauran de passar una fase formativa i una de pràctiques.

La primera fase, la d’oposició, atorgarà a les persones participants un màxim de 40 punts i constarà de cinc proves: coneixements, físiques, oficis, avaluació psicològica i mèdica. Hi haurà una sisena prova per a les persones aspirants que no acreditin coneixements de llengües catalana i castellana.

La segona fase és la de concurs i meritarà un màxim de 20 punts. Aquí es valoraran els serveis prestats com a bomber, auxiliar forestal, conductor, membre dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), personal tècnic especialista adscrit del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat i personal tècnic operador de Control (TEOC) a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.

Les persones que superin aquestes dues fases hauran de fer un curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de 900 hores lectives. Només els que superin aquesta fase començaran la darrera, que són les pràctiques en un parc de bombers. Finalment, caldrà acreditar 1.104 hores de servei efectiu abans de rebre el nomenament oficial com a bomber de la Generalitat.

Aquesta convocatòria és la sisena des del 2016 i la primera en què s’accedeix directament a la categoria de primera de l’escala tècnica. En total, els darrers cinc processos han comptat amb 1.405 nomenaments, dels quals 48 en dones. En aquestes cinc convocatòries s’hi van presentar 16.475 persones. Pel que fa a les dones inscrites, ha passat del 4,63% el 2016 al 10,09% el 2021. A l’anterior convocatòria d’accés es van inscriure 422 dones, la xifra més alta registrada en una convocatòria d’aquestes característiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes