otegi bildu erc

El Consell d’Informatius de Televisió Espanyola (TVE), que representa els seus professionals, ha publicat un breu comunicat en què defensa l’entrevista que la cadena pública va fer ahir al vespre al dirigent d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, i en què critica la ingerència dels partits polítics. Tant el PP com Ciutadans i Vox, així com alguns mitjans de comunicació espanyols,  han criticat TVE amb duresa per haver entrevistat el dirigent de l’esquerra abertzale, a qui han desacreditat i insultat.

L’organisme recorda que són els professionals qui decideixen a qui s’entrevista i a qui no seguint criteris periodístics i d’actualitat. També defensen l’exercici periodístic d’oferir totes les cares de la informació des del pluralisme, que és un dels objectius de TVE i de tots els mitjans de comunicació.

La dreta espanyola i els seus mitjans afins van pressionar perquè TVE censurés l’entrevista amb Otegi, però finalment aquesta es va emetre ahir.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.