El Consell Audiovisual del País Valencià engega el procés de renovació de la CVMC

  • Mar Iglesias n'és la presidenta en funcions d'ençà del 2019, quan va dimitir Enrique Soriano

VilaWeb
Redacció
23.09.2022 - 13:18
Actualització: 24.09.2022 - 22:00

El Consell Audiovisual del País Valencià ha iniciat el procés de renovació de la presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Avui ha aprovat les bases per a la selecció dels candidats, un dia després de la publicació del Reglament Orgànic i de Funcionament del mateix CACV al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Mar Iglesias és presidenta en funcions del CVMC d’ençà del 2019, després que Enrique Soriano renunciés al càrrec. D’aquesta manera, el procés de renovació permetrà de posar punt final al blocatge que arrossega l’ens des de fa anys i, per tant, finalment hi haurà un president al consell rector.

La selecció es farà per convocatòria pública a partir de la publicació de les bases en el DOGV i mitjançant un procés de lliure concurrència. La Llei 6/2016 atribueix al Consell Audiovisual l’obligació de fer una proposta a les Corts d’un màxim de tres candidats entre les quals la cambra haurà de decidir quina ocuparà finalment la presidència. El procés coincideix amb el mandat de sis anys de la Presidència del Consell Rector de la CVMC, que conclou a finals d’octubre.

El Consell Audiovisual també té previst d’impulsar aviat el procés per fer la proposta de renovació de les dues vocalies del Consell Rector de la CVMC, tal com és previst a la Llei 6/2016. Un procés que legalment només es pot iniciar una vegada transcorregut un any de la constitució del CACV, data que s’ha complit també recentment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor