El Consell aprova el contracte programa entre la Generalitat i À Punt

  • Entre els objectius del contracte programa, hi ha garantir una informació plural i de qualitat, i promoure l'ús i la difusió de la llengua i la cultura valencianes

VilaWeb
Redacció
12.05.2023 - 13:59
Actualització: 12.05.2023 - 15:49

El Consell ha aprovat el contracte programa entre la Generalitat i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per al període 2021-2023. L’anterior va caducar l’any 2020, i fins ara no s’havia pogut arribar a cap acord per a fer el nou.

El contracte programa desenvolupa els objectius generals i de programació de continguts en el mandat marc aprovat per les Corts el febrer del 2017. El nou acord serà vigent fins el gener del 2024 i, a diferència de l’anterior, recull la pròrroga automàtica fins a la signatura d’un acord nou. 

El text aprovat concreta com a objectius específics garantir una informació plural i de qualitat, promoure l’ús i la difusió de la llengua i la cultura valencianes, promoure la igualtat entre dones i homes, garantir l’accés universal als continguts audiovisuals i especialment dels qui tenen dificultats auditives o visuals, i garantir l’accés dels grups polítics i socials significatius.

Així mateix, assenyala com a objectius per a la CVMC potenciar la indústria audiovisual, promoure la transició a l’economia digital, fomentar una gestió racional dels horaris, la protecció de la infància, l’adolescència i la joventut, i garantir la continuïtat en la prestació del servei i la plena cobertura del conjunt del territori. 

En compensació per la prestació de servei públic, la Generalitat farà una aportació d’uns 58 milions d’euros per a l’exercici 2021, al voltant dels 70 milions per al 2022, i prop dels 80 per al 2023.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any