Com configurar el mòbil per rebre les alertes d’emergències?

  • Protecció Civil ja fa servir nou sistema d'avisos per emergències i catàstrofes de tota mena

VilaWeb
Redacció
22.10.2022 - 13:25
Actualització: 17.10.2023 - 12:39

Protecció Civil ja fa servir el sistema d’alertes del protocol ES-Alert (conegut en anglès com a Cell Broadcasting), que en qualsevol moment es podria fer servir per a una emergència real.

Els telèfons mòbils reben una alerta textual, sonora i vibrant enviada pel Ministeri d’Interior espanyol com a part d’una prova per a alertar d’emergències i catàstrofes diverses.

Ara, no tots els telèfons estan preparats per a rebre les alertes i cal configurar-los. Els que estiguin més actualitzats no han de fer res. Són els telèfons Android amb versió del programari 11 o superior i els iOS amb versió 15.6 o superior, tot i que també n’hi ha alguns de més antics que també tenen l’opció activada. Per assegurar-vos-en, no està de més mirar de configurar-lo i veure si ja està activat. Us expliquem com.

Com configurar les alertes en un Samsung?

Als telèfons Samsung cal obrir el menú “Configuració” i, allà, seleccionar “Aplicacions i notificacions” i “Missatges”. Dins, cal tocar “Notificacions” i una vegada al menú activar l’opció “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un iPhone?

Per als telèfons iPhone cal obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Notificacions” i, una vegada dins el menú, anar al final de tot per activar l’opció “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un Motorola?

Als Motorola cal anar al menú “Configuració” i seleccionar “Sons”. Una volta dins, cal anar a “Alertes d’emergència” i activar les opcions “Alertes extremes” i “Alertes d’emergències”.

Com configurar les alertes en un Xiaomi?

Qui tingui un dispositiu Xiaomi ha d’obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Targeta SIM i xarxes mòbils” i l’opció “Més…”. Una vegada dins, s’han d’activar les opcions “Alertes extremes” i “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un Huawei?

Als telèfons Huawei s’ha d’obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Sons” i “Més paràmetres de so”. Dins el menú, cal entrar a “Notificacions mòbils” i activar les “Alertes extremes” i les “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un LG?

Als LG, a la pantalla d’Aplicacions cal triar “Alertes de difusió”, seleccionar “Menú” i triar l’opció “Configuració”. Allà, cal marcar totes les opcions disponibles.

Com configurar les alertes en un Sony?

Per als telèfons Sony cal obrir l’aplicació de missatges i, dins, seleccionar “Configuració” i una volta al menú seleccionar “Informació d’àrea”. Allà, cal activar l’opció “On”.

Com configurar les alertes en un Alcatel?

Als dispositius Alcatel s’ha d’obrir el menú principal i seleccionar “Missatges”. Una volta al menú, cal entrar a “Opcions” i seleccionar “Configuració”, i, dins, seleccionar “Informació d’àrea” i activar l’opció “Missatges locals”.

Com configurar les alertes en uns altres telèfons?

Per a unes altres marques de telèfons, cal obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Més…” i fer clic a “Alertes d’emergència”. Una vegada dins, cal activar les opcions “Alertes extremes” i “Alertes d’emergència”.

Protecció Civil ha fet un vídeo en llenguatge de signes explicant com es pot configurar, que podeu veure a continuació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any