Un tribunal de Hong-Kong ha trobat culpables a nou caps del moviment ‘Occupy Central’, a càrrecs que inclouen incitació i conspiració. Entre els acusats hi ha legisladors, professors, activistes estudiantils i un cap religiós que va exercir un paper clau en el lideratge de la protesta, que va durar 79 dies.

Tres membres del grup, Benny Tai, Chan Kin Man i el pastor retirat Chu Yiu Ming, han estat declarats culpables de conspiració per cometre alteració de l’ordre públic pel seu paper en les protestes massives que es van celebrar a parts de la ciutat governada per la Xina.

La sentència ha estat ajornada pel tribunal fins a la tarda d’avui. Els acusats van començar a planejar i promulgar el 2013 una campanya de desobediència civil pacifica per ocupar els carrers de la zona comercial de Hong-Kong i exigir una veritable democràcia. Cada un dels càrrecs suposen un màxim de set anys de presó.

El moviment ‘Occupy Central’ va germinar el setembre de 2014 i va guanyar notorietat a convertir-se en un dels principals desafiaments al Partit Comunista de la Xina d’ençà de les protestes de la plaça de Tiananmen el 1989.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.