L’estudi sobre diagnosi a gran escala d’un concert, que es farà a la Sala Apolo, inclourà tests ràpids d’antígens, proves PCR i l’obligatorietat de portar la màscara, llevat quan es consumeixin begudes. El Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) preparen un estudi clínic amb l’objectiu de provar diferents fórmules que garanteixin un ambient segur per a esdeveniments relacionats amb l’oci en espais tancats en la pandèmia de la covid-19, com ara determinar l’eficàcia dels tests ràpids de detecció d’antígens com a estratègia de diagnosi. La data encara s’ha de determinar, però preveuen que sigui aquest mes i que hi participin un miler de persones.

Podrem saber si tenim la covid-19 en quinze minuts?

L’estudi consistirà en una diagnosi ràpida de covid-19 als assistents en un concert de música en directe. Durant tot el dia del concert es faran tests ràpids d’antígens a tots els participants, que prèviament hauran respost a un qüestionari de salut per descartar les persones amb símptomes compatibles de la covid-19 o amb patologies prèvies susceptibles d’un mal pronòstic de la malaltia en cas de contagiar-se, segons que expliquen en el comunicat oficial de l’estudi.

Posteriorment, abans d’obrir la porta de la sala, es farà una prova PCR a la meitat dels participants, cosa que ha de permetre d’avaluar l’eficàcia dels tests ràpids com a estratègia de diagnosi en esdeveniments amb gran afluència de gent. Un cop dins el local, els participants hauran de portar en tot moment màscara de protecció, i només se la podran treure quan vulguin beure, cosa que hauran de fer en els punts destinats a la consumició de begudes.

Vuit dies després del concert es farà un segon test ràpid d’antígens a tots els assistents i una nova PCR als participants a qui ja s’haurà fet aquesta prova el dia de l’esdeveniment. Els resultats seran avaluats pels responsables de l’estudi i es comunicaran a l’opinió pública quan estiguin disponibles.

Casos positius

Els participants de l’estudi que siguin positius per covid-19 el dia de l’esdeveniment en el test ràpid d’antígens seran sotmesos a una avaluació mèdica per part del personal de la fundació, seran derivats al seu centre sanitari, tal com marquen els protocols, i no podran participar en l’estudi.

Pel que fa als resultats dels tests fets vuit dies després de l’esdeveniment, els qui donin positiu seran sotmeses a un seguiment mèdic exhaustiu en les instal·lacions de la fundació. Finalment, els qui hagin donat negatiu en els tests efectuats durant el primer i el vuitè dia hauran de respondre un test de símptomes deu dies després de l’esdeveniment.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.