Demà farà set mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó de Soto del Real, a Madrid. Una efemèride que l’ANC i Òmnium aprofitaran per continuar ‘denunciant la injustícia’. A Barcelona, a les 19.30, hi haurà una concentració a la plaça de la Catedral. Les assemblees territorials també organitzaran concentracions.

La setmana passada el magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena va desestimar els seus recursos –i els dels altres 21 dirigents independentistes– contra la interlocutòria de processament que ell mateix havia dictat el 21 de març, on va detallar els indicis del delicte de rebel·lió. L’instructor va reafirmar que hi havia hagut violència, requisit de la rebel·lió, tot i que va obrir la porta, per primera vegada, a acusar-los pel delicte de conspiració per a la rebel·lió o sedició.

Sigui quina sigui l’acusació, Cuixart va dir en una carta enviada a ‘El món a RAC1’ que veu el judici oral com una ‘oportunitat internacional única’ i va garantir: ‘No la desaprofitarem.’ En la missiva, també animava a preparar-se per donar el millor de cadascú ‘individualment i col·lectivament’ i afirmava que se sentia fort.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]