El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat el nul interès del president del PP Pablo Casado per a ‘donar compliment a la resolució emesa per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa d’investigar les activitats presumptament corruptes del representant del PP i ex-president d’aquest òrgan, Pedro Agramunt’. La resolució reclamava de ‘prestar-hi la màxima atenció i adoptar mesures per investigar i aclarir les acusacions que hi recauen’.

El detonant de l’expulsió d’Agramunt va ser l’acusació per greus casos de corrupció internacional d’un l’equip independent d’investigació sobre la corrupció de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE) que, en un demolidor informe, l’acusava de deixar-se subornar pel règim d’Azerbaidjan ‘a canvi d’emparar les polítiques d’aquest estat totalitari davant la comunitat internacional’.

Mulet recorda que han transcorregut els mesos i, tot i que ho va requerir la Mesa de les Corts i que també ho reclama Compromís, no s’ha fet res per a censurar la vergonyosa actuació d’aquest parlamentari del PP, que va córrer a alinear-se amb el PP de Pablo Casado per poder continuar sota l’empara d’aquesta formació trufada de corrupció’.

El portaveu dels valencianistes al Senat ha lamentat la ‘nefasta imatge davant les institucions europees’ que projecta el Senat del PP, de Pablo Casado i d’Isabel Bonig, ‘en una càmera que volen controlar com siga, arribant a ordenar a Vox que no es presente a les eleccions si cal, o emparant casos de clara corrupció que van portar al Consell d’Europa a retirar la confiança en el parlamentari valencià’.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb