La comissió dels mercats i la competència espanyol (CNMC) ha obert un expedient per a determinar si Amazon hauria de ser considerada com un operador postal. Segons ha explicat Competència en un comunicat, veu indicis que l’empresa de Jeff Bezos, en el marc de la seva activitat de comerç electrònic, ‘presta serveis que tindrien consideració de serveis postals’. Amb aquest procediment, la CNMC avaluarà els enviaments que gestiona Amazon, quina activitat en fa, la relació jurídica que manté amb els autònoms que distribueixen els paquets i amb terceres empreses de paqueteria i la gestió de les taquilles d’autoservei.

Segons la llei postal, els operadors han de presentar una declaració responsable i han de protegir drets fonamentals com el secret de les comunicacions. A més, també s’exigeix el respecte a les normes que regulen els drets dels treballadors i els usuaris, a les normes en matèria tributària i immigració. L’expedient de la CNMC s’haurà de resoldre en un termini màxim de tres mesos.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb