El Departament de Salut ha constituït el Comitè Científic Assessor de la covid-19. És un òrgan assessor que actuarà amb independència de criteri amb funcions d’assessorament tècnic per a l’abordatge d’estratègies de control de la pandèmia i emetrà recomanacions i propostes sobre com tractar les problemàtiques que en sorgeixen. El formaran entre vint-i-un i trenta-cinc membres, professionals de prestigi en els camps de la sanitat, la medicina, les ciències de la salut, les ciències socials, jurídiques i econòmiques. La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, en serà la presidenta. Tots els seus integrats són nomenats per un període de tres anys.

Es preveu que el comitè actuï en comissions de treball i en sessions plenàries. Es reunirà en sessió ordinària almenys una vegada cada trimestre i en sessió extraordinària sempre que ho requereixi el conseller de Salut o el secretari de Salut Pública.

La secretària d’aquest òrgan serà la secretària de Salut Pública actual, Montserrat Martínez. Entre els vocals hi ha Daniel Prieto-Alhambra, Sílvia Sanjose, Julià Blancho, Antoni Plasència, Antoni Trilla, Tomàs Pumarola, Oriol Mitjà, Miquel Pujol, Clara Prats, Àlex Arenas, Yoseba Cánovas, Anna Suy, Anna Forcada, Jaume Sellarès, Salvador Macip, Juan Pablo Horcajada, Joaquin Lopez-Contreras, Robert Güerri, Josep M Jansà, Alba Vijaleiu, Begoña Roman, Guillem López Casasnovas, Antoni Soriano, Albert Bosch, Joaquim Sagalès, Coral Fernandez, Antoni Sisó, Josep Corbella, Francesc Fina, Jordi Casabona, Benito Almirante i Roger Paredes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.