Els consellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret compareixen avui a les nou del matí davant la justícia belga, que estudia l’euroordre del jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. No és previst que avui el jutge decideixi res sobre la situació judicial dels tres consellers exiliats a Bèlgica, que van restar en llibertat sense fiança quan Llarena va emetre la segona euroordre, el 23 de març.

Tots tres tornaran a comparèixer a la Chambre du Conseil, a Brussel·les. La primera vista, el 16 d’abril, va ser un tràmit i la fiscalia belga va demanar més informació al Suprem espanyol. Després de les declaracions, el jutge analitzarà les al·legacions de totes les parts.

Comín és processat per Llarena per rebel·lió i malversació, i Puig i Serret per desobediència i malversació. Una vegada el jutge accepti o refusi l’euroordre de Llarena, tant la fiscalia com la defensa dels consellers tindran un termini de vint-i-quatre hores per a presentar un recurs al Tribunal d’Apel·lació belga. Després, encara es podria recórrer al Tribunal de Cassació, que és l’homòleg del Suprem espanyol.

L’advocat del president Carles Puigdemont i dels consellers, Jaume Alonso-Cuevillas, va dir ahir que mantenien la confiança en la justícia belga i que esperaven tornar a Catalunya amb bones notícies. Un altre dels advocats de l’equip de defensa, Gonzalo Boye, està convençut que Bèlgica rebutjarà el lliurament dels tres consellers.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb