comin ponsati venecia

Toni Comín i Clara Ponsatí, números dos i tres de la candidatura de JxCat a les eleccions europees, han viatjat avui a Venècia per visitar la Biennal d’Art durant el segon dia de la campanya electoral del 26-M.

Comín i Ponsatí, que ara formen part de la candidatura del president Carles Puigdemont a les eleccions europees, han estat acompanyats per representants de JxCat com ara els diputats Laura Borràs i Francesc de Dalmases.

Després d’haver visitat el pavelló català en la Biennal d’Art de Venècia, Comín ha afirmat que el conflicte català deriva del fet que l’estat espanyol ‘no ha entès que l’essència del projecte europeu és el respecte de la diversitat cultural’.

‘En aquest sentit, Espanya encara no és europea’, no ho és ‘en la seva ànima profunda, perquè no ha entès encara que l’essència del projecte europeu és el respecte de la diversitat cultural, i el conflicte polític de Catalunya també ve d’això’, ha insistit. ‘Aquest viatge és una prova més del que fem des que vam arribar a l’exili: la internacionalització, portar la causa catalana a tots els racons d’Europa’, ha afegit.

Ponsatí ha emfatitzat que els tres primers candidats de JxCat a les europees – Puigdemont, Comín i ella mateixa– poden circular amb tota llibertat arreu d’Europa, menys a l’estat espanyol. ‘Estem molt contents perquè ahir érem a Eslovènia, un país amic que va conquerir la seva independència no fa gaire. Seguirem circulant amb total llibertat perquè som lliures. La nostra campanya és la demostració que la llibertat es conquista i la guanyarem.’

És la segona visita a Itàlia dels consellers a l’exili. El mes passat Lluís Puig va anar l’Alguer de sorpresa i va afegir Itàlia a la llista de països on els exiliats es poden moure lliurement.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb