Milers de persones contra la República Catalana han omplert el Passeig de Gràcia convocats per Societat Civil Catalana, que ja va organitzar una marxa el 8 d’octubre. La manifestació, amb el lema Tots som Catalunya, tenia el suport de Ciutadans, el PSC i el PP.

La manifestació ha omplert la Gran Via entre l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia, on hi havia l’escenari. La Guàrdia Urbana diu que hi han participat tres-centes mil persones, però Societat Civil Catalana eleva la xifra a un milió tres-centes mil. El 8 d’octubre la Guàrdia Urbana va dir que els manifestants havien estat tres-centes cinquanta mil persones i, en canvi, Societat Civil Catalana va xifrar la participació en nou-centes cinquanta mil assistents.

‘Tots som Catalunya i volem dir-ho al carrer i, hem de sortir tant uns com els altres de forma equilibrada’, ha dit el vice-president de SCC, Àlex Ramos, a RAC1. Els manifestants han cridat consignes ja conegudes com ‘Puigdemont a presó’ i ‘TV3 manipuladora’ i d’altres menys habituals com ‘votarem’.

La manifestació l’han encapçal·lat dirigents polítics com la cap de l’oposició Inés Arrimadas, l’alcaldessa de l’Hospitalet Núria Marín, el primer secretari del PSC Miquel Iceta, el president del PP de Catalunya Xavier Garcia Albiol, el delegat del govern espanyol Enric Millo, la ministra espanyola Dolors Montserrat i el president de Ciutadans Albert Ribera.

Com el 8 d’octubre, al final de la manifestació l’ex-ministre socialista Josep Borrell ha tornat a adreçar-se als manifestants des d’un escenari, però en aquest cas l’han acompanyat l’ex-president del PP català, Josep Piqué, i l’ex-dirigent del PCE Paco Frutos.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb