La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert la ciutat com a ‘port segur’ per a acollir el miler de migrants que, segons Open Arms, van a la deriva i sense armilles salvavides en set embarcacions a la Mediterrània. Colau ha denunciat: ‘Itàlia pretén deixar-les en mans de Líbia, on es tortura, viola i esclavitza la gent.’

Per aquesta raó, la batllessa ha fet una crida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a la vice-presidenta, Carmen Calvo, perquè ajudin Open Arms a salvar vides.

L’ONG ha denunciat que s’havien ofert a Itàlia per salvar els migrants i que Roma els ha respost que no els necessiten.

Diumenge passat, el port de València va rebre més de mig miler de persones del vaixell Aquarius. El batlle, Joan Ribó, havia ofert la ciutat com a port d’arribada. Igual com aquesta vegada, Itàlia havia refusat d’acollir els immigrants. El govern espanyol va autoritzar València a rebre’ls, tot i que va reconèixer que els aplicaria la llei d’estrangeria i que, per tant, alguns serien tancats en centres d’internament d’estrangers i després expulsats de l’estat espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb