La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat pactes de govern posteriors a les eleccions del 21 de desembre amb els partits que defensen la ‘irresponsabilitat’ de la via unilateral de la declaració d’independència o ‘l’autoritarisme’ del 155. Així doncs, ha assegurat, en una entrevista a la Cadena Ser, que Barcelona en Comú no farà pactes amb cap força política que defensi ‘aquestes opcions extremes’, ha insistit  i ha carregat contra el PSC i el PSOE per haver-se alineat amb el PP sense fissures i amb la versió ‘més dura’. No obstant això, assegura que l’objectiu del seu espai és reconstruir majories socials i dialogar amb el màxim de forces polítiques.
Colau ha definit el suport del PSC a l’aplicació de l’article 155 com a ‘incomprensible’ i ha assenyalat que aquesta decisió ha generat la dimissió de batlles socialistes, com ara el de Terrassa o el de Blanes.
Respecte a la possibilitat d’establir un acord de govern amb un altre partit que no doni suport a l’article 155, en substitució del PSC, la batllessa ha assegurat que no faran cap altre pacte de govern. En aquest sentit, Colau ha recordat que mentre durava el pacte de govern amb el PSC, Barcelona en Comú ha hagut de fer acords amb altres partits per aprovar lleis perquè les dues forces no tenien majoria al consistori.
D’altra banda, Colau ha assenyalat les càrregues policíaques com el que ha repercutit més en la imatge de Barcelona i ha assegurat que van generar pànic a l’exterior. En menor mesura, també ha apuntat que la declaració d’independència també ha fet mal a la imatge de Barcelona i Catalunya.
La batllessa considera que no s’han de treure responsabilitat als partits que van fer possible la declaració d’independència però també ha assenyalat que l’aplicació de l’article 155 no ha fet altra cosa que complicar la situació. Ha estat, segons Colau, el pitjor que li a passat a Catalunya en democràcia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]