La batllessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha fet ressò de l”escalada repressiva’ del govern espanyol dels últims dies a Catalunya i ha interpel·lat Rajoy , a qui ha demanat: ‘Què pretén? Pretén la derrota de Catalunya? Pretén arrasar Catalunya?’

En l’assemblea de càrrecs electes de Podem, a Sagarossa, la batllessa ha qualificat de ‘molt crítica’, la situació actual a Catalunya, i s’ha mostrat ‘molt preocupada’ per una situació que ha qualificat d’inèdita, ‘que no havíem vist en quaranta anys de democràcia’, que representa la suspensió de facto de l’autonomia de Catalunya.

Colau ha demanat al PSOE ‘responsabilitat d’estat’, davant l’acció repressiva del govern espanyol, i l’ha instat a escoltar Catalunya i no alinear-se amb un PP ‘bunqueritzat’, que fa una escalada repressiva sense precedents i suspèn de facto l’autonomia catalana.

La batllessa ha dit que la situació que es viu a Catalunya ‘ja no va d’independència, sinó de drets i llibertats que han costat molt de patiment aconseguir’ i ha recordat al PSOE que el 80% dels catalans vol votar i l’ha instat a dialogar per fer-ho possible. Colau ha demanat als socialistes col·laboració per a ‘construir un projecte compartit entre els pobles de l’estat que respecti totes les voluntats’.

Colau s’ha fet ressò dels escorcolls a impremtes i mitjans, de les multes de milers d’euros diaris als membres de la sindicatura electoral, de la persecució als batlles que donen suport al referèndum i de l’arribada al port de Barcelona de vaixells per a allotjar milers de policies espanyols.

La batllessa ha fet una crida ‘a la valentia i a l’altura de mires, per a trobar una solució bona per a la majoria de la població’.

Vegeu el vídeo de la seva intervenció:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]