La bogeria col·lectiva per Pokémon Go ha tingut un episodi surrealista aquesta nit passada a Central Park, al cor de Manhattan. De seguida han començat a córrer els rumors per Twitter que allà hi havia un pokemon que els jugadors de l’aplicació de moda a tot el món consideren molt valuós, un Vaporeon. Es tracta d’una de les vuit evolucions possibles del personatge Eevee, i té l’habilitat de fer-se invisible a l’aigua. Un veí de la zona va enregistrar en vídeo la bogeria, amb cotxes mal aparcats i corredisses de desenes de persones.

Pokémon Go és l’última aplicació desenvolupada per The Pokémon Company i Nintendo, i s’ha convertit en el fenomen més massiu dels últims temps a les xarxes.

La fórmula màgica és la barreja del passat i el futur. Han recuperat els centenars de criatures inversemblants que els anys noranta van entusiasmar els usuaris de Game Boy i els han incorporat la tecnologia de moda: la realitat augmentada.

Pokémon Go cerca produir la sensació que el jugador forma part de la història. Els usuaris fan servir el telèfon —concretament el GPS i la càmera— per poder capturar Pokémons al món real. Un Pickachu a Central Park o un Squirtle a davant del Capitoli. No hi ha pantalles, ni límits. Qualsevol espai de la ciutat pot amagar nous animalons que el jugador ha de col·lacionar i entrenar perquè evolucionin.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.