L’any passat va néixer a Castelló l’Arrankapins, un festival que pretenia de consolidar-se en el mapa festivaler del País Valencià i, alhora, dinamitzar culturalment el parc del Pinar del Grau, que es troba al districte marítim de Castelló. El festival d’enguany es fa aquest cap de setmana. El cartell és molt eclèctic: hi haurà tallers de circ, activitats infantils, concerts de rock-and-roll i actuacions d’artistes com Miquel Gil, Bandits, Assekes o El Diluvi.

El festival arrencarà amb una vetllada dedicada al rock-and-roll clàssic en què actuaran diversos grups valencians de versions: The Saltitos, Rith Baker Band, Los Coronas… L’endemà, el festival durarà tot el dia. Començarà amb tallers de circ, contacontes africans i altres activitats familiars. Al vespre serà el torn de la música valenciana amb les actuacions de Miquel Gil, el grup de folk El Diluvi, la formació de Castelló Bandits i Assekes, un dels grups més destacats del moment.

El darrer dia tindrà un caràcter familiar: hi haurà l’espectacle de circ del trio The Troupers Circ i les actuacions de la formació Ramonets, que fa espectacles de rock per a tota la família, i l’animada formació de carrer Microguagua. La jornada acabarà amb les versions dels anys 1960 i 1970 del grup Try. Durant tot el festival hi haurà un espai de tallers per la mainada, un mercat d’artesania i un espai de furgonetes de menjar.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb