Films de culte i del 1999 a les nits de cinema a la fresca del claustre de la Nau

  • Del 12 al 21 de juliol, a les deu del vespre, es projectaran films al claustre del Centre Cultural la Nau, amb entrada lliure · Per a celebrar els vint anys del centre, es projectaran films del 1999

VilaWeb
Redacció
11.07.2019 - 17:00

El claustre del Centre Cultural la Nau serà l’escenari cinèfil de les nits d’estiu a València. L’Aula de Cinema de la Universitat de València ofereix, del 12 al 21 de juliol, dos cicles de cinema a la fresca en aquest espai històric. Al primer, ‘20 anys de la Nau, 20 anys de cinema‘, es projectaran films del 1999; i al cicle ‘Films de culte‘, produccions icòniques de tota una generació.

Les projeccions es faran a les deu del vespre al claustre, i seran gratuïtes. El cicle ’20 anys de la Nau, 20 anys de cinema’ començarà divendres 12 amb la projecció de Les verges suïcides, el primer llargmetratge dirigit per Sofia Coppola. El 1999 va ser un any molt prolífic en la indústria del cinema, segons que explica la responsable de l’Aula de Cinema de la UV, Sara Mansanet: ‘Fou un any molt especial per a la producció internacional de cinema, perquè es van estrenar pel·lícules d’una qualitat que ha estat difícil de repetir.’ Seguiran les projeccions de Todo sobre mi madre (14 de juliol), Matrix (16 de juliol), Magnolia (19 de juliol) i Boys don’t cry (21 de juliol).

El cicle ‘Films de culte‘ és organitzat amb la col·laboració de la Filmoteca de València i vol ser una mostra prèvia de la Filmoteca d’Estiu. L’Aula de Cinema proposa tres films que han marcat l’imaginari de diverses generacions. Les projeccions seran els dies 13, 15 i 17 de juliol. Començarà amb Sospitosos habituals, de Bryan Singer; continuarà amb ¿Quién puede matar a un niño?, de Narciso Ibáñez Serrador; i es clourà amb Tenemos que hablar de Kevin, de Lynne Ramsay.

La selecció de films pretén ser variada i equilibrada i respectar la paritat entre directors i directores. La idea del cinema a la fresca vol recordar els cinemes d’estiu que es feien abans a tot arreu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any