Cinc receptes per a gaudir de la cuina amb els nens

  • A banda de ser essencial, cuinar és una pràctica creativa que pot ser molt amena i els pot ajudar a aprendre hàbits saludables · Us proposem cinc receptes per a gaudir de la cuina amb els més menuts

VilaWeb
Redacció
18.08.2023 - 21:40
Actualització: 18.08.2023 - 21:44

Durant les vacances, tenim molt de temps lliure. Mentre els adults cerquen estones per a descansar, els més petits cerquen maneres d’entretenir-se. Una bona activitat per a fer en família és cuinar. A banda de ser essencial, és una pràctica creativa que pot ser molt amena i els pot ajudar a aprendre hàbits saludables. Us proposem cinc receptes per a gaudir de la cuina amb els més menuts.

1. Mandonguilles

Les mandonguilles són un dels plats preferits dels nens, i si es tracta d’elaborar-les, també, perquè podran fer servir les mans. Es poden fer amb carn de porc, de vedella o barrejant-les totes dues. En alguns països en fan de xai i també es poden preparar amb carn de pollastre. A més, nutritivament els aportarà proteïnes, vitamines i minerals. De receptes de mandonguilles n’hi ha moltes, aquesta és molt bàsica i molt clàssica.

Ingredients (per a dues persones)

Ingredients per a preparar la carn

–1 ou sencer
–180 g de carn picada (pot ser de porc, de vedella o de pollastre)
–1 cullerada sopera de farina de galeta
–farina blanca per a enfarinar

Ingredients per a preparar la salsa

–Les mandonguilles ja preparades
–2 tomàquets madurs grossos
–oli d’oliva
–un polsim de sal
–1 cullerada de postres de sucre

2. Crestes de tonyina

Una altra recepta divertida i que agrada molt als petits són les crestes de tonyina. Totes les crestes tenen un gran poder d’atracció. Són com capsetes estanques que ens conviden a descobrir què hi ha a dins. És una recepta molt senzilla i l’elaboració no és dificultosa, però sí que és entretinguda i molt adequada per a qui agraden els treballs manuals.

Ingredients (12 unitats)

Ingredients per a preparar la massa

–250 g de farina fluixa de rebosteria
–1 cullerada de postres de llevat en pols o Royal
–1 ou
–100 g de mantega (que heu deixat a temperatura ambient)
–3 cullerades soperes d’aigua
–un polsim de sal

Ingredients per a preparar el farciment

–120 g de tonyina (1 llauna de conserva en oli, escorreguda)
–1 tomàquet madur gros
–olives verdes sense pinyol
–pebrot escalivat (en conserva o casolà)
–1 ou dur
–1 ou per a pintar les crestes

3. Galetes

Les galetes són una opció molt agraïda per a fer amb els més menuts. L’elaboració és força senzilla i s’adapta a gairebé totes les edats. El treball amb les mans per a fer la barreja i la creativitat per a pensar en les formes els resulta divertit i tot un desafiament. A més, el resultat dolç n’assegura l’èxit a taula. És una recepta que podeu recuperar en dates assenyalades perquè es poden adaptar a molts gusts i formes diferents.

Ingredients

–300 g de farina de pastisseria
–100 g de mantega
–125 g de sucre de llustre
–1 ou
–1 culleradeta de llevat Royal (opcional)
–1 culleradeta de canyella en pols (opcional)

4. Trifàsic de fruita

Aquesta recepta és una explosió de colors que fàcilment cridarà l’atenció als més petits. És bona, bonica, fàcil de fer i molt saludable, per tant, una opció molt útil per a aconseguir que els infants mengin fruita. Pot ser un bon esmorzar o un bon berenar.

Ingredients (per a quatre persones)

–250 g de maduixots (entre 7 i 10, depenent de la mida)
–250 g de mango (una peça sencera)
–200 g de kiwi (dues peces)
–8 galetes integrals

5. Piruletes de xocolata de tres colors amb llaminadures

Per acabar, us oferim una recepta pensada per a celebrar festes infantils o per a dies festius. Un recurs acolorit i gustós perquè els nens gaudeixin durant l’elaboració i després.

Ingredients (15 unitats)

–100 g de xocolata negra especial per a postres
–100 g de xocolata blanca especial per a postres
–100 g de xocolata amb llet especial per a postres
–15 pals de fusta
–paper vegetal
–llaminadures variades

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any