Competicions de vol, activitats culturals en Iglús de Vent i una encesa nocturna de globus aerostàtics són alguns dels actes més destacats de l’European Balloon Festival, que es fa aquests dies a Igualada. El festival s’acaba avui amb les proves més espectaculars i l’espectacle final, el ‘night glow’. L’encesa nocturna de tots els globus aerostàtics acompanyats d’un piromusical és un dels plats forts del festival.

La jornada d’avui començarà amb la darrera prova puntuable de la competició, el ‘Fly In’. És una de les proves que s’han incorporat aquest any al festival i que li aporten espectacularitat. A partir de les 07.30 els pilots s’enlairaran des de diversos camps als afores d’Igualada i hauran d’aconseguir arribar fins a la Plaça de Cal Font per llançar un testimoni des de la cistella el més a prop possible de la diana.

Al llarg de tot el dia se succeiran els tallers als iglús de vent, unes construccions efímeres fetes amb tela de globus reciclada que es reparteixen per diversos espais d’Igualada, com ara la basílica de Santa Maria o l’Escorxador. Finalment, a partir de les 23.00 començarà el ‘night glow’ seguit d’un espectacle de música i foc a càrrec de la pirotècnia Igual. I com a cloenda de la festa, hi haurà el concert de l’Orquestra Plateria i el grup Aspencat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb