El Celler de Can Roca crearà un centre gastronòmic i cultural al Castell de Sant Julià de Ramis

  • El complex tindrà un hotel amb el seu restaurant, un espai d'esdeveniments i un d'expositiu

VilaWeb

Redacció

27.07.2022 - 20:14

Els responsables del Celler de Can Roca, els germans Josep, Joan i Jordi Roca, han anunciat que crearan un centre gastronòmics i cultural al Castell de Sant Julià de Ramis (Gironès). Els aclamats cuiners han explicat que primer obriran un hotel i després el restaurant d’aquest hotel, que acollirà la proposta gastronòmica que va néixer durant la pandèmia a l’Espai Mas Marroch, amb els plats més representatius dels trenta-cinc anys d’història del Celler de Can Roca. Així mateix hi haurà un espai d’esdeveniments, que completarà la proposta de l’Espai Mas Marroch, i un espai expositiu a partir del 2024 anomenat Cuina, Consciència i Recerca.

Els responsables de la iniciativa justifiquen el primer dels tres noms pel fet que són cuiners i volen compartir “coneixement, creativitat i mostrar l’evolució de la cuina catalana”. El segon, consciència, té raó de ser perquè volen compartir “pensaments, experiències i inquietuds sobre l’àmbit de l’alimentació i la biodiversitat”. El tercer nom, recerca, és justifica perquè és al seu ADN: “des de la curiositat, la passió i la vitalitat d’un equip talentós”.

A partir de la tardor, a més, presentaran una proposta anomenada Esperit Roca, una “interpretació lliure de l’alquímia per destil·lar l’essència d’un indret salvatge”. D’altra banda, el centre també preveu impulsar l’anomenada Roca Acadèmia, que, amb esperit de compartir coneixement, seguirà el camí docent començat a la Masia del Celler de Can Roca l’any 2013.

Així, s’impartirà Ciències Sensorials i Gastronomia Creativa amb la Fundació Universitat Politècnica de Catalunya i un Màster Internacional de Turisme i Gastronomia amb la Universitat de Girona i l’assignatura Gastronomia i enologia del Grau de Turisme de la mateixa institució. A banda, es desenvoluparà el programa formatiu dels joves que fan pràctiques al Celler de Can Roca. Finalment, a partir del 2024 es preveu impulsar també el projecte Roca Recicla, un espai per “donar una segona vida” al material utilitzat en els processos de cuina i servei, així com als residus.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor