La CCMA nomenarà abans de final de setembre les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio

  • El termini de presentació de candidatures es va tancar dilluns passat · El 27 d'abril es van rellevar Vicent Sanchis i Saül Gordillo

VilaWeb
ACN
17.06.2022 - 12:37
Actualització: 17.06.2022 - 12:40

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) preveu nomenar a finals de setembre les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio. Així ho ha avançat la presidenta del consell de govern, Rosa Romà, a la comissió de control al parlament. En aquest sentit, reconeix que ho faran “tan aviat com sigui possible” i, tenint en compte la coincidència amb l’estiu, el calendari és ajustat. Alhora, ha garantit que es prenen molt seriosament preservar la identitat tant dels candidats que optin a la plaça com de la comissió de valoració per evitar que rebin pressions durant el procés de tria. El termini de presentació de candidatures es va tancar dilluns passat.

El consell de govern de la CCMA va publicar el 27 d’abril les bases per a la convocatòria del procediment de selecció de candidats als càrrecs de director o directora de TVC i Catalunya Ràdio. La publicació va coincidir amb el relleu dels fins llavors directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, així com dels caps d’informatius de TVC, David Bassa, i de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, a qui se’ls van assignar noves funcions. Entre els requisits, es demanen més de cinc anys d’experiència directiva o de gestió en mitjans, empreses del sector audiovisual o indústries creatives.

Segons les bases, les noves direccions dels mitjans hauran d’assumir “l’objectiu global de reforçar les missions de servei públic a partir d’un projecte de gestió que abasti els reptes i les necessitats actuals i de futur, com a productors de continguts de qualitat i difusors multiplataforma d’aquests continguts”.

Entre els requisits i el perfil que es demana a les candidatures, destaquen estar en possessió d’una titulació oficial universitària superior (doctorat, màster, grau, llicenciatura, enginyeria, arquitectura); disposar de més de cinc anys d’experiència directiva de gestió als mitjans de comunicació, el sector audiovisual, en indústries creatives; així com tenir coneixement de les llengües oficials de Catalunya i de l’anglès, amb nivell alt de comprensió i de parla. També s’exigeix un projecte com a proposta de model estratègic i d’objectius per a l’organització, la gestió i l’actuació del mitjà, d’innovació i de transformació digital.

La CCMA ja va dir en aquell moment que vetllaria per la confidencialitat de la participació de les persones candidates que es presentin al procés de selecció, de manera que només es farà públic el nom de les persones escollides, juntament amb el projecte presentat com a proposta de model estratègic i d’objectius.

Per a la valoració de les propostes presentades, el consell de govern es dotarà d’una comissió de valoració formada per sis persones independents de prestigi reconegut al sector audiovisual, escollides per unanimitat del Consell. Com a mesura de protecció de la seva independència i confidencialitat, els membres de la comissió no es donaran a conèixer fins a la resolució del procediment de selecció.

El contracte serà temporal per un període inicial de quatre anys, que es prorrogarà automàticament per dos períodes de dos anys cadascun. Les bases també assenyalen que la retribució serà equiparable a la dels càrrecs d’alta direcció de la CCMA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes