L’empresa de distribució de llum i gas Catgas, amb seu a Santa Coloma de Gramenet, ha denunciat que l’Ajuntament de la ciutat vol vetar un anunci publicitari al pavelló municipal on juga l’equip de futbol sala que patrocina la companyia. Segons ha difós Catgas a través de les xarxes socials, el motiu seria el color groc del fons de l’anunci que s’ubica al centre del camp.

El consistori assegura que l’acusació es ‘falsa’ i manté que ‘no prohibeix ni intervé en els colors de la publicitat dels patrocinis’, però sí demana que la publicitat ‘no tapi l’escut de la ciutat’, que hi ha justament al mig del camp. Des de l’empresa recorden que en els últims tres anys no s’ha prohibit aquesta mateixa publicitat, quan era de color blanc.

Des de Catgas denuncien que l’Ajuntament es mou per motius polítics i li recorden que el color groc, a més del blanc i el blau, és també un color corporatiu de la companyia, ja que és el color principal de la divisió elèctrica. Durant els últims anys, la publicitat del cercle del centre del camp era en blanc i blau. La companyia argumenta que el canvi es deu a una renovació de la publicitat amb l’objectiu de tenir més visibilitat i rebat l’argumentari del consistori sobre la ubicació de la publicitat al centre del camp. Catgas insisteix que durant els tres anys de patrocini del club mai hi havia hagut problemes amb la publicitat.

L’Ajuntament, per la seva banda, defensa que la imatge corporativa de l’Ajuntament ha de ser visible i adverteix que aquesta ‘no és la primera vegada que el patrocinador col·loca publicitat a sobre de l’escut’ i assegura que en ocasions anteriors ‘ja se li va demanar que la retirés’. El consistori lamenta ‘que aquesta falsa polèmica creada pel patrocinador hagi alterat les bones relacions que sempre ha mantingut amb l’equip de futbol sala i espera que la situació s’aclareixi al més aviat possible’.

El pròxim partit del Catgas Santa Coloma, quan podria ressorgir la polèmica, és aquest divendres a les nou del vespre. Des de l’empresa asseguren que, com cada dia de partit, es desplaçaran fins al pavelló per instal·lar la publicitat, que es posa i es treu cada vegada per tal que la instal·lació quedi neta de propaganda durant la resta de la setmana, quan també l’utilitzen altres entitats de la ciutat.

Tres anys de patrocini i un regidor que va ser jugador
Catgas Energia dona nom i és el principal patrocinador de l’equip de futbol sala de la ciutat des de l’any 2015, quan l’energètica catalana va prendre el relleu en el patrocini dels cellers Marfil d’Alella. El club colomenc es va fundar el 1975 i és el club degà de la lliga estatal de futbol sala.

L’empresa atribueix al regidor d’Esports de Santa Coloma, Dani Salgado, la decisió de voler retirar la publicitat. Es dona la circumstància que fins la temporada passada Salgado era jugador del Catgas, però el club va decidir no renovar-lo. Actualment és jugador del Sabadell, a la segona divisió.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb