Catar: 5.760 minuts de futbol en canvi de 15.000 morts

  • La Copa del Món de Futbol de Catar pretén emblanquir el règim d’esclavatge a què han estat sotmesos els estrangers que han construït els estadis on es juga

VilaWeb

Diumenge comença el Mundial de Futbol de Catar, un dels esdeveniments més immorals i vergonyosos que puc recordar. VilaWeb ha decidit d’afegir-se al boicot i per això no parlarem de la competició esportiva, passe què passe, i en tot cas ens centrarem tan sols en les protestes, si és que n’hi ha. Com he dit tantes vegades, nosaltres com a diari no podem fer-nos responsables d’allò que fan els altres però sí que recau sobre nostre tota la responsabilitat d’allò que fem i, doncs, no tenim excuses per a no fer en cada moment allò que calga fer. I ara, concretament, hem decidit que no podem fer el joc, parlant-ne, a un esdeveniment que mai no s’hauria hagut de fer realitat.

No és que els països europeus puguem presumir de la nostra història pel que fa a l’esclavatge. Ben al contrari. Però quin sentit té que en un món on cada dia es fan presents de manera més vigorosa les reparacions envers els pobles que foren víctimes d’aquesta xacra inhumana, alhora i com si res ens asseguem tots al voltant del televisor per emblanquir un estat on les condicions de treball, tirant curt, no es poden definir sinó de pròpies d’un sistema esclavista?

És cert que el sistema laboral de la kafala, que converteix el treballador en esclau legal de l’empresa que el contracta, no s’aplica tan sols a Catar; i també és cert que, pressionat, Catar ha suavitzat recentment alguns dels seus preceptes més radicals. Però, així tot, és l’aplicació de la kafala durant tots aquests anys que ha fet possible la construcció d’aquests estadis on els futbolistes correran rere la pilota, a un preu intolerable. I això no es pot oblidar ni es pot tapar amb els gols.

Des que Catar va guanyar, amb suborns multimilionaris, l’organització d’aquesta Copa del Món de Futbol, s’han mort en aquell país 6.500 treballadors provinents de l’Índia, el Paquistan, el Nepal, Bangladeix i Sri Lanka, els països que més mà d’obra hi aporten. I el total de morts, segons les organitzacions internacionals que monitoren la situació, pot pujar a 15.000. Són 15.000 morts que han construït les infrastructures que ompliran espectadors provinents de tot el món i que lluiran aquests quinze dies vinents, tot mirant d’emblanquir la realitat del país amfitrió. Seran 15.000 morts en canvi de 5.760 minuts de futbol. 15.000 morts que no tenen cap punt de comparació possible amb les xifres de morts per accident durant la construcció de mundials o jocs olímpics anteriors. En cap país.

Catar, sí, podem dir que ha perdut el combat per la reputació abans de començar el partit. Si la intenció de les autoritats era presentar una imatge moderna i oberta del seu país, és una tasca en què han fracassat. Però a partir de diumenge milions de persones arreu del món seguiran les evolucions dels futbolistes i em fa l’efecte que ho faran com si aquesta realitat fos desconnectada de tot allò que s’ha anat esdevenint en aquest racó del golf, dels morts que han fet possibles aquests camps, de l’autoritarisme catarès, del seu menysteniment per les dones i els homosexuals, del control obsessiu de la privadesa de tothom. I és això, precisament, que nosaltres no voldríem que passàs. I per això fem què fem.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Maria Boixareu
Josep Maria Boixareu
17.11.2022  ·  22:06

Molt ben fet!
Boicot a Catar!

Josep Usó
Josep Usó
17.11.2022  ·  22:18

Vergonyós, que ningú del futbol haja dit res. Aprofitarem uns dies sense futbol. Quin descans.

Núria Coma
Núria Coma
17.11.2022  ·  22:19

Us honra aquesta decissió.
Serà horrorós veure com el món sencer vibra i canta els gols dels seus equips, jugant sobre un terreny de joc tacat de sang, d’inhumanitat i injustícia.
Vergonya i fàstig

Concepción Rodes
Concepción Rodes
17.11.2022  ·  22:20

Molt ben fet!

Josep Garcia
Josep Garcia
17.11.2022  ·  22:21

Esgarrifós. De ben segur que tinc vicis com a qualsevol ésser humà, però afortunadament no tinc el mínim interès pel futbol i, en aquest cas, encara menys. Modestament, tots aquests que és passaren mirant i s’empassaran els partits, crec que haurien de reflexionar.
Josep Garcia

Josep Maria Bagant
Josep Maria Bagant
17.11.2022  ·  22:26

Bravo, ni un segon d’aquest akelarre .

Josep Sivillà
Josep Sivillà
17.11.2022  ·  22:27

Felicitats altra cop, Vicent. Son aquestes actituds congruentes les que donen calor a les coses. Molts renunciarà a una acció decidida amb l’excusa que no te poder per canviar res.
Pero el vostre diari si que sap que cualsevol acció, per petita que sigui pot ser la llavi d’una gran revolució.
Per això sóc un lector efervescent del vostre diari.

Enric Queraltó
Enric Queraltó
17.11.2022  ·  22:30

A molts paisos del mon, i per descomptat a España, la seva gent, i principalment els homes, els queda el cervell en blanc quan la pilota comença a girar. Això és una realitat i no té a veura amb educació, religió o estatus. Hem d’acceptar que els rars som els altres i que mai podrem canviar-ho.

Eulàlia Jordana
Eulàlia Jordana
17.11.2022  ·  22:44

Un cop més gràcies Vilaweb, i sols expressar vos que seria desitjable que les persones, que tenim l’opció de no veure ni un d’aquests minuts de futbol, ho féssim, se que es impossible que passi, però seria possible.

Martí Millanes
Martí Millanes
17.11.2022  ·  22:47

Totalment d’acord. No penso veure ni un sol partit dels que es juguin en aquell país, que encara viu en l’edat mitjana. El petroli no ho pot tot o no hauria de puguer-ho tot. Per part meva, boicot total a Catar! I felicitats per la coherència de Vilaweb!

Mercè Gratacós
Mercè Gratacós
17.11.2022  ·  22:51

Una gran notícia. Tot el meu recolzament al boicot….

Iolanda Ribes
Iolanda Ribes
17.11.2022  ·  23:02

He trobat a faltar el link a algun article on s’expliquin els suborns multimilionaris que van donar a Catar l’organització de la Copa del Món de Futbol. En teniu algun a ma?

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
17.11.2022  ·  23:13

Totalment d’acord amb la decisió. Cal dir que no em costarà pas gaire perquè no soc futbolera. A més juguen per seleccions i la meva (la catalana) no hi és.
Hi ha altres motius, a més del no respecte als drets humans, per girar l’esquena a Catar: el malbaratament d’energia que hi ha a tot arreu; és exagerat! Amb l’emergència climàtica que tenim a Catar tenen l’aire condicionat a tot drap, fins i tot en els aparcaments, pistes d’esquí, etc. M’indigna.

Maria Rosa Andrés
Maria Rosa Andrés
17.11.2022  ·  23:18

Gràcies a Vilaweb potser sentiré un mínim de dignitat. I encara que petit, serveixi un record per recordar aquests 15000 morts.
Com a ser humà sento tanta vergonya que el món sigui tan corrupte , que no ho puc explicar.

Susanna Herce
Susanna Herce
17.11.2022  ·  23:20

Molt i molt bé Vilaweb!!

Marc Adell
Marc Adell
17.11.2022  ·  23:37

Les èpoques canvien, si bé no s’ha de mostrar orgull de les atrocitats del passat, tampoc cal victimitzar-nos pel passat que tenim.

Tots tenim algun dèspota o assassí com a avantpassat. Per tant, per a mi, aquest comentari “No és que els països europeus puguem presumir de la nostra història pel que fa a l’esclavatge. ” sobra totalment. Es tracta d’analitzar el present, i en el present hem abolit l’esclavitud. I precisament per això tenim autoritat moral per dir als altres que ho han de fer.

Jaume Riu
Jaume Riu
17.11.2022  ·  23:53

EL DELICTE DE BLANQUEJAR
Personalment no pensava veure ni un minut del 64 partits del Mundial de Catar, i em sembla oportú el posicionament real en aquest sentit que faran milions de persones de tot el món, però ja m’imagino que serà més inhabitual el boicot de televisions i diaris com fa VilaWeb.
A pilota passada i mai millor dit, podrem comptabilitzar el mitjans de comunicació que han decidit no cometre el delicte de blanquejar la monarquia absoluta d’aquell país del Golf de Persia.
Però si no es vol cometre el delicte de blanquejar, s’ha de fer bé.
Perquè en aquest altre país del sud d’Europa, des de fa més de 45 anys estem avesats a patir la monarquia instaurada -que no restaurada- per dictador Franco, i l’han blanquejat amb la Llei de Partits i amb l’invent de les Autonomies que els partits polítics constitucionalistes del Règim del 78, així com els partits que s’avenen a governar una Generalitat intervinguda des de sempre, són els que cometen el delicte de banquejar un genocidi cultural, una perversió de la justícia i una economia extractiva que augmenta les diferències socials en benefici de les mateixes elits franquistes de sempre i, en el regne d’Espanya amb l’agreujant de tenir, al menys fins ara, la complicitat de la Unió Europea.

Amadeu Cuito
Amadeu Cuito
17.11.2022  ·  23:55

No soc l’Amadeu, soc l’Anna la seva dona i m’afegeixo a tots els lectors que seguin els savis consells del Sr.Partal no veurem aquets sinistres partits!

Ramon Perera
Ramon Perera
18.11.2022  ·  00:09

Al costat de VilaWeb en el boicot contra el Mundial de Futbol de Catar. Al mateix temps vull denunciar una ONG que blanqueja el règim de Catar. Entre altres coses, aquesta ONG es presenta dient això: “A… empodera a millones de personas para que tomen conciencia y acción frente a temas urgentes de interés internacional, regional o local, desde combatir la corrupción, la pobreza y el conflicto armado, hasta la lucha contra el cambio climático.”

Aquesta ONG ha engegat una campanya per que la FIFA indemnitzi les families dels treballadors que han mort a Catar durant la construcció dels estadis [cosa que pot estar molt bé], però ni condemna ni engega cap campanya per denunciar el règim catarí.

Aquesta ONG es diu Avaaz i aquest és l’enllaç a la seva campanya de blanqueig:

https://secure.avaaz.org/campaign/es/make_fifa_pay_locked/?slideshow

Antoni Bueso
Antoni Bueso
18.11.2022  ·  00:17

Enhorabona! Gràcies per donar-nos veu.

Gerber van
Gerber van
18.11.2022  ·  00:18

Molt ben fet, Vicent Partal i Vilaweb!
Prometo no veure cap partit de futbol. Encara que sigui la final en què juga el meu favorit.

Soledat Balaguer
Soledat Balaguer
18.11.2022  ·  00:32

Gràcies, Vilaweb.
Proposo que tothom tanqui la tele quan en els telenotícies parlin del mundial. Que se noti en els índexs d’audiència.

Pau Herrero
Pau Herrero
18.11.2022  ·  00:59

A tots els que no us agrada el futbol, la veritat és que us envejo, ja que és molt més fàcil boicotejar allò pel que un no té interès.

Jo tinc la sort i sobretot la desgràcia de ser-ne molt aficionat, i ja fa anys que reflexiono sobre les contradiccions que això em comporta. Fa temps vaig prendre la decisió de continuar seguint aquest esport que m’apassiona de la manera més ètica que he trobat, i això passa per procurar que ni un sol euro meu vagi a parar al cercle econòmic d’aquesta indústria ignominiosa. Hi ha moltes maneres de fer-ho, com ara seguir els partits a través de plataformes pirates, o informar-se’n a través de mitjans no lucratius.

Sense menystenir les vergonyes d’altres cites mundialistes passades (com les dels mundials d’Argentina oels jocs olímpics de Barcelona amb les seves tortures, per exemple, o les de les “netejes de barris” als jocs olímpics de Rio de Janeiro, sense anar més lluny) aquesta vegada tot és tan flagrant que encara seré molt més curós amb tot això, i tan de bo ho fes tothom. I per descomptat, que per molt que m’interessi el que passa dins els estadis, m’interessa molt més el que hi passi a fora.

Tinc certa esperança en què, com que tot el món tindrà els ulls posats a Catar, pugui produïr-se cert moment de ‘democràcia fugissera’, citant a Wolin. Ja sé que Catar s’assembla més
a un autoritarisme clàssic que a un ‘autoritarisme invers’, i que Catar no és que sigui el paradigma de règim democràtic, però espero que s’entengui l’analogia.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
18.11.2022  ·  01:54

Gràcies Vilaweb.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
18.11.2022  ·  02:54

Encantat de boicotar aquest Mundial. Encantat que Vilaweb ho faci. Ara, tothom a demanar a amics i coneguts que apaguin televisors i ràdios. Catalunya ha de ser un punt buit en l’audiència d’aquest desastre. També recomano que tothom bloquegi la FIFA a les xarxes socials, al cap i a la fi la FIFA té gran part de culpa en tot això.

Miquel Puig
Miquel Puig
18.11.2022  ·  05:10

Única decisió digna. I no sé de cap altre mitjà que ho faci. Enhorabona! Per part meva ja tenia decidit no veure ni mig minut de cap partit. I el futbol m’agrada molt. Però seria indigne i vergonyós.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
18.11.2022  ·  05:50

Ben fet, ara caldria ampliar el boicot al futbol d´aquí; informatius a totes hores, sous d´escàndol i entrades incíviques. Futbol i treball, i pensar no cal.

Marc Mateos
Marc Mateos
18.11.2022  ·  05:57

Ben fet!

Matilde Font
Matilde Font
18.11.2022  ·  06:28

Molt bé per VilaWeb!

Pep Vinyals
Pep Vinyals
18.11.2022  ·  07:01

Felicitats un cop més, Vicent ! Per coses com aquesta llegeixo i dono deport a Vilaweb. La dignitat no té preu.

Margarita Guino
Margarita Guino
18.11.2022  ·  07:35

Molt ben fet!!!!

Jordi Clavell
Jordi Clavell
18.11.2022  ·  07:39

Molt i molt bé, Vilaweb!!

Lou Cairó
Lou Cairó
18.11.2022  ·  08:07

Molt ben fet!

Carles Serra
Carles Serra
18.11.2022  ·  08:25

Però aquest de Catar apreciat Vicent no són els amics de lladre i franquista rei d’espaÑa Juan Carlos I? lladre protegit i financiat amb els nostres impostos gràcies en el gobierno progresista y de izquierdas?
Ostres, no sé que deu pensar aquest Asens que en forma part, ja que dir els d’ER que els apalanca.
Ja veus Vicent, la immoralitat, LA MENTIDA.
Jo tampoc veure cap partit

Jordi Torres
Jordi Torres
18.11.2022  ·  08:32

Molt ben fet, Vilaweb. Jo tampoc penso consumir continguts d’aquesta caríssima operació d’emblanquinament del règim autoritari de Catar. Gràcies a periodistes honestos com vosaltres, no aconseguiran ocultar completament el seu veritable rostre.

https://www.bbc.com/news/av/world-europe-63655870

Ed Garrido
Ed Garrido
18.11.2022  ·  08:33

Totalment d acord amb el Sr Partal

Josep Vilà
Josep Vilà
18.11.2022  ·  08:43

Seríem tan contundents si Catalunya Estat hi jugués?

Maria C. Colomer
Maria C. Colomer
18.11.2022  ·  08:50

Molt ben fet. Per dignitat i coherència.
És escandalós també, els suborns que han rebut, Fifa inclosa, gent de poder com el rei ex de Castilla, que en diuen Espanna, Charles III, E. Macron, etc. per aconseguir l’esdeveniment, presuntament exportiu. Tot és per negoci i propaganda de prestigi.
I el dispendi amb excés d’energia amb refrigeraciò, amb càrrec al canvi climàtic que ens afecta a tothom, negativament.

Enric Vilar
Enric Vilar
18.11.2022  ·  09:04

Per mi el futbol es un espectacle sobint sobrevaluat als mitjans. Ara amb l’esclavisme de fons dubto que miri cap partit. Tot fastigos I corromput. Cada gol sera un record de la mort d’un dels esclaus. Dubto que en miri res ni cap gol. RIP humanitat.

Sílvia Fortuny
Sílvia Fortuny
18.11.2022  ·  09:15

Em congratula aquesta decisió de Vilaweb.

I per reblar l’editorial d’avui els deixo aquest reportatge d’Arte.tv: https://www.arte.tv/es/videos/107229-000-A/arte-reportaje/

Pep Agulló
Pep Agulló
18.11.2022  ·  09:23

La globalització no és pas col·laboració, és imposició, explotació. Són obreres i obrers vinguts d’arreu per ser explotats inhumanament. Això és el mundial de futbol de Catar… Insostenible per totes les raons…

Àngels Folch
Àngels Folch
18.11.2022  ·  09:31

Enhorabona per la decisió!
Seria molt interessant i il·lustrador saber quants i quins mitjans, a nivell mundial, han pres una decisió similar, i quants milions de persones seguiran aquests partits. Si, com em temo, la quantitat fos irrisòria, demostraria la gran mentida en què vivim submergits i la immoralitat generalitzada que ha assolit la humanitat.

Xavier Casademont
Xavier Casademont
18.11.2022  ·  09:38

Boicot sempre a les injustícies!

Gerard Palacín
Gerard Palacín
18.11.2022  ·  09:58

Hem sembla molt bé. Jo també ho faré. Ningú ho sabrà, però no em dona la gana de que em comptabilitzin com a espectador d’un esport quins directius han cedit -vergonyosament- davant d’un estat totalitari. Rebeu la meva felicitació.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
18.11.2022  ·  10:17

Esgarrifós: 3 morts per cada minut de futbol!

NÚRIA BECERRA
NÚRIA BECERRA
18.11.2022  ·  10:38

Totalment d’acord amb l’editorial. Boicot!

David Badia
David Badia
18.11.2022  ·  11:10

D’acord en fer boicot al mundial de Qatar, al reves que fara Rac1

Marià Armengol
Marià Armengol
18.11.2022  ·  11:11

Com a afeccionat al futbol d’anys (des dels 6 el meu pare em portava a Sarrià) he patit ‘l’evolució’ d’aquest esport-espectacle.
Tots tenim ‘besties negres’, equips als que no soportem (jo en tinc un quants, i no, no son el Barça).
No entenc ni m’ha agradat mai que en l’esport es defensin ‘colors nacionals’, ho trobo fòra de lloc. Mai he seguit les proves ‘de seleccions’. Ara tampoc ho faré.
Trobo molt assenyat el boycott informatiu a aquesta merda suprema. Ni es pot blanquejar, ni es pot tolerar. Malauradament el diner corromp: veiem l’exemple del ‘seu’ equip PSG, … I… Sense anar gaire lluny, les vergonyoses samarretes del Barça, amb el nom de Qatar ben gran, molt visibles encara arreu. Quina vergonya! Jo m’hagués donat de baixa del club… i encara hi hà qui se les posa, tan panxo.
Boycott total. Ni ho veuré ni m’interessa.
PS: Què, nois… quan cremem aquestes merdoses samarretes de Qatar???.

Ernest Torrent
Ernest Torrent
18.11.2022  ·  11:17

M’afageixo al boicot. No al mundial (en minuscules) de Catar.

Josep Goula
Josep Goula
18.11.2022  ·  11:35

Josep Goula
Moltes gràcies Vilaweb, a Càtar aquest menyspreu per la vida humana ha passat sempre, és bo que ara aprofitem aquest negoci del mundial de futbol per denunciar-ho.

Jordi Buira
Jordi Buira
18.11.2022  ·  12:09

M’enorgulleix, com subscriptor de Vilaweb, aquesta valenta decisio de boicot al mundial de Catar, per la coherencia q demostra en la defensa de drets humans fonamentals com la dignitat i la llibertat, dels quals sempre n’heu fet bandera.

Salvador Aregall
Salvador Aregall
18.11.2022  ·  12:44

Hi ha qui ha decidit fer aquest mundial a Càtar i, en conseqüència, s’ha fet ric. Qui és??. 15.000 morts a canvi de quants diners?. Blatter, Platini … Que algú tiri la cadena!!

Marcel Estadella
Marcel Estadella
18.11.2022  ·  13:03

Enhorabona. Jo el boicot ja el faig per sistema a l’actual futbol-espectacle, a on tot va a cop de talonari i es mercadeja amb persones com si fossin esclaus (voluntaris i molt ben pagats).
A l’època de Franco es feia servir el futbol per apaivagar la política, el que veiem ara en la majoria de la premsa està en la mateixa línia: “panem et circensis”.
Ja s’ho faran. Agraït a Vilaweb per estalviar-m’ho.

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
18.11.2022  ·  13:11

No veuré cap partit de futbol perquè Qatar és un estat feixista i esclavista. Un cop més felicito Vilaweb per la seva honestedat i coherènia.

Joan Josep Carmona
Joan Josep Carmona
18.11.2022  ·  13:12

Molt bona decisió i penso no seguir res del Mundial de Catar. Però serà molt difícil. Les emissores, els diaris, les televisions en parlaran contínuament i serà complicat tancar el televisor o no llegir les notícies. Es de suposar que els anuncis per tot arreu promocionaran el mundial. Malgrat això hem de fer l’esforç i mostrar la nostra repulsa pel règim dictatorial.

Carles Benito
Carles Benito
18.11.2022  ·  13:46

NO PARTICIPAR
D’AQUEST DESPROPÒSIT
ÉS EL MÍNIM
QUE ARA PODEM FER…

PERÒ CALDRIA
HAVER LLUITAT
PER TAL QUE
NO ES CONSUMÀS
AQUESTA BOGERIA.

COM MOLTES ALTRES…

ENLLOC, MAI, PER CAP MOTIU
NO PODEM CONSENTIR
NI ELS DISBARATS
NI ELS INTERESSOS ESPURIS DELS POLÍTICS

PERQUÈ
TOTS I CADA UN
DE NOSALTRES
SOM RESPONSABLES D’AQUESTS 15.000 MORTS

enric llopis
enric llopis
18.11.2022  ·  14:24

Als mitjans d’informació això no els importa. Ni a TV3, ni al Basté… Només tenir la màxima audiència. Fariseus de MERDA!! Com sempre, la culpa serà nostra, tot sigui pel futbol tacat de sang. Que us aprofiti xais!

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
18.11.2022  ·  14:29

De fet no els veig mai. I menys sense cap selecció que em siga pròpia.

No els ballem els nanos.

I des de la meua condició d’arquitecte empíric, una adhesió -encara- més incondicional.

Josep Blesa (València)

Antoni Sans
Antoni Sans
18.11.2022  ·  15:13

Escriu Rosa.
Hauríem de fer una campanya de pressió a TV3 per què no colaborin a blanquejar aquest mundial i aquest país esclavista. És una TV pública que paguem amb els nostres impostos.

https://www.ccma.cat/tv3/

JESÚS ESTREMERA
JESÚS ESTREMERA
18.11.2022  ·  15:14

Enhorabona.

Josep Navarro
Josep Navarro
18.11.2022  ·  15:19

Com hi ha petroli i Petro dòlars per davant, cap problema. Són amics d’ Occident, i ací no fan fàstics al luxe i la corrupció. El rei de la nació veïna, malgrat tantes injustícies i robatoris, també li agraden aquest països.

Sara Fernández
Sara Fernández
18.11.2022  ·  16:21

Escriu Eusebi Treserra

D*acord amb tot el que diu l’article però Catar a tot això, es pot dir que només hi aporta els diners, perque com els manobres morts, la resta de professionals necessaris per fer-ho realitat, tots son estrangers: professionals qualificats de tots els ámbits desde la arquitectura, laingenieria, comunicació, alimentació, etc, etc i acabant amb els que corren darrera la pilota i tot lo que els acompanya.
De tots aquests ningu piula i els hi sembla be desde el momentque hi han colaborat i van a participar-hi.
Amb tot això vull dir que potser Catar, es qui menys culpa en té de tot plegat, era molt fàcil de evitar-ho negant-se a participar en l’espectacle.

Antoni Cuadrench
Antoni Cuadrench
18.11.2022  ·  17:07

No veuré cap partit d’aquest mundial perquè el futbol ha deixat d,interessar-me.
Voldria afegir: En el nostre planeta encara hi esclavitud a tot arreu del món.
Només cal veure l’estrès del treball de molta gent i el poc que se’ls paga; Sanitat n’és un exemple.

Francesc Clarà
Francesc Clarà
18.11.2022  ·  17:46

La Corporació catalana de mitjans audiovisuals, TV3 i Catalunya ràdio… també haurien de fer boicot!

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
18.11.2022  ·  18:22

Els futbolistes catalans tenen una ocasió d’aurada per deixar penjada la selecció espanyola.

Matarien dos pardals d’un tret:

1) Impedirien que Espanya a mes de robar-nos els diners ens robi els esportistes.

2) Protestarien per una de les causes més justes a les que es poden apuntar.

Potser que comencem a fer campanya per que cap esportista català participi amb Espanya en aquesta vergonya.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
18.11.2022  ·  18:31

Vicent, VilaWeb, amb amb aquestes valentes reflexions de huí, poseu més alt encara, si cap, el llistó periodístic i de dignitat informativa, contra corrent de cap “casament per conveniència”. A quants de nosaltres, jo el primer, malgrat tota sospita “desinformativa” que patim pel que fa al cas, ens has pillat en bolquers. Seria interessant saber quants mitjans s’han atrevit, com vosaltres, a botar la barrera de l’establiment políticament correcte. Gràcies. Cada dia més.

Lourdes Bonet
Lourdes Bonet
18.11.2022  ·  19:15

Gràcies VilaWeb per mantenir la dignitat, per desgracia tant mancada en el mon periodístic.
Ja que la FIFA i els futbolistes no han tingut la valentia ni la dignitat de renunciar a jugar sobre una gespa tacada de sang, siguem els espectadors els que no participem d’aquest lamentable espectacle que ens denigra com ser humans.

Fidel Albets
Fidel Albets
18.11.2022  ·  23:07

Totalment d’acord amb VilaWeb

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
19.11.2022  ·  03:40

GRÀCIES VILAWEB PER AFEGIR-VOS AL BOICOT.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any