El nombre de persones inscrites al juny a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) es va situar en 370.192, cosa que suposa 15.376 aturats menys que al maig (el 3,99% menys), segons les dades publicades pel ministeri espanyol d’Ocupació i Seguretat Social.

Amb aquestes xifres, condicionades a l’inici de la temporada d’estiu, Catalunya situa l’atur en quantitats que no es veien des del setembre del 2008. La disminució de l’atur aquest juny de 15.376 persones és la més moderada que s’ha registrat en aquest mes des del 2012. En relació al juny de l’any passat, la desocupació retrocedeix de 21.196 persones, el 5,42% menys, i suposa encadenar 60 mesos de caigudes interanuals de l’atur.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb