Reus acull el Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva “Món Gegant” entre dijous 12 i diumenge 15 d’octubre. Una trobada que esdevé un punt de debat i reflexió sobre el paper de la imatgeria, el seu context i el seu entorn com a forma d’expressió i celebració col·lectiva en l’àmbit local, nacional i internacional a través de l’exploració de les confluències i les diferències de les diverses tradicions i representacions de les figures gegants d’arreu.

Experts i estudiosos de la imatgeria festiva dels Països Catalans, l’Estat espanyol i Europa, però també del continent americà i el Japó, estan citats per posar en comú aquest Bagatge cultural. És una cita molt rellevant, perquè fa 17 anys que els experts en geganters del món no s’aplegaven per posar en comú coneixements. La darrera vegada va ser a Bèlgica, l’any 2000, i el primer congrés internacional va ser a París l’any 1996. Per altra banda, Catalunya ha acollit dues trobades internacionals de geganters. Va ser a Matadepera, els anys 1982 i 1992.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]