ACN Barcelona.-Catalunya acull des d’aquest dimarts i fins al 6 de febrer una missió comercial que reuneix una seixantena d’operadors turístics de la Network of Indian MICE Agents, l’única associació de l’Índia especialitzada en turisme de negocis. L’acció ha estat coordinada per l’Agència Catalana de Turisme. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha rebut la delegació en el marc d’una trobada comercial amb més d’una vuitantena d’empreses turístiques catalanes que ha tingut lloc avui al Parc d’Atraccions del Tibidabo. Posteriorment els agents indis recorreran Catalunya per conèixer propostes turístiques complementàries a l’oferta de turisme de negocis.

Durant la trobada el conseller Baiget ha definit Catalunya com una “potència turística del sud de la Mediterrània” amb “gran experiència” en l’organització de fires i esdeveniments. També ha augurat el començament d’una relació “intensa” entre els dos països que “es mantindrà en el temps”.Des del Departament d’Empresa i Coneixement se subratlla el fet que Barcelona és una ciutat “molt coneguda a l’Índia” tant per l’oferta de lleure com pel segment de reunions, però que la resta de Catalunya “no es coneix tant”. L’acció pretén donar a conèixer als agents indis l’oferta existent fora de la capital catalana, i molt especialment la que hi ha a la Val d’Aran. Això ve donat pel fet que un dels principals mercats receptors de l’Índia és Suïssa i, en aquest sentit, es vol presentar aquesta comarca com “la Suïssa Catalana”. La missió índia a Catalunya també inclou un viatge per conèixer propostes turístiques complementàries a l’oferta de turisme de negocis. Es tracta d’un “viatge de contrastos”, segons es qualifica des d’Empresa i Coneixement, que, entre d’altres, passarà per les mines de sal de Cardona o les pistes d’esquí de Baquèira Beret.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.