La plataforma Diàleg UE-Catalunya ha adreçat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, i a la vice-presidenta tercera, Yolanda Díaz, en què els reclamen l’amnistia dels presoners polítics independentistes i els altres encausats per la repressió contra l’independentisme. S’hi han adherit més de dos-cents cinquanta eurodiputats i diputats de diversos parlaments nacionals i estatals d’Europa i Amèrica, i roman oberta a rebre més suport.

Entre els signants hi ha cinquanta diputats del Parlament Europeu; vint-i-vuit són del grup dels Verds i dotze del grup de l’Esquerra Unida Europea. Hi ha eurodiputats de dotze estats diferents de la Unió, entre els quals alguns socialistes, conservadors i liberals.

Al costat d’aquests eurodiputats també signen la carta membres de parlaments estatals d’Europa i Amèrica. Hi ha, per exemple, trenta diputats britànics, de la gran majoria de partits, inclosos conservadors i laboristes. També hi ha la majoria dels diputats de partits com el Sinn Féin d’Irlanda, la N-Va i els Verds dels parlaments de Flandes i de Bèlgica, el Bloc d’Esquerra de Portugal i el Partit Comunista de Txèquia.

Així mateix, signen diputats de l’HDP de Turquia, del Bloc Quebequès dels parlaments del Quebec i del Canadà, del Front Ampli de l’Uruguai i del Moviment Revolució Ciutadana de l’Equador.

Els diputats recorden tota la repressió judicial desfermada contra el moviment independentista i les crítiques que ha rebut l’estat espanyol d’Amnistia Internacional i el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de les Nacions Unides. També constaten que l’independentisme va tenir el 52% dels vots a les eleccions del 14-F.

Reclamen que es facin passos valents “cap a la normalitat i la resolució del conflicte per mitjans purament democràtics”, i afirmen que l’amnistia, amb tots els canvis legals i institucionals necessaris, ha de ser el començament d’un procés de diàleg i negociació per a una solució política del conflicte basada en la democràcia, el respecte mutu i el respecte dels drets democràtics del poble català.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.