Carles Rebassa guanya el premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb ‘El Caire Formentera’

  • L’autor defensa que entén la seva tasca de poeta com un acte polític · El lliurament del premi i la presentació del llibre guanyador es farà el mes d’octubre

VilaWeb
ACN
22.06.2022 - 16:59
Actualització: 22.06.2022 - 17:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Carles Rebassa ha guanyat el premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb ‘El Caire Formentera’. El president del jurat del premi Jordi Cornudella ha remarcat que “l’interès de cadascun dels poemes, la mestria amb què estan escrits i la manera com s’entrelliguen en un conjunt travat són tres de les raons que van provocar el veredicte unànime del jurat”.

El premi, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, està dotat amb 8.530 euros, una escultura de l’artista  Pep Codó, i la publicació del llibre a Edicions 62.

El jurat del 20è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater estava format per Jordi Cornudella, Marc Romera, Anna Maluquer, Susanna Rafart i Marta Pessarrodona.

“Un llibre de plena maduresa personal i lírica”

Cornudella, president del jurat del premi ha destacat que “la tensió entre el què és particular i universal, entre el què és íntim o privat i el què és col·lectiu i públic, travessa d’un cap a l’altre ‘El Caire Formentera’. Cornudella l’ha descrit com “un llibre de plena maduresa personal i lírica, dels que saben transmetre l’emoció i, alhora, controlar-ne l’expressió gràcies al domini de l’art del vers”.

“La tasca de poeta l’entenc com un acte polític”

Rebassa ha agraït el premi assegurant que la seva tasca de poeta l’entén sempre com un acte polític. “Guanyar un premi com el Gabriel Ferrater té una part de vanitat personal, però també és un espai per a fer públic un text en unes condicions òptimes”, ha assegurat. Ha remarcat que és “un gran admirador de la poesia de Gabriel Ferrater”.

El lliurament del premi i la presentació del llibre guanyador es farà el mes d’octubre dins del marc del Festival nacional de Poesia a Sant Cugat. En aquell moment també es presentaran les bases de la 21a edició d’aquest premi.

Carles Rebassa (Palma, 1977) és autor dels llibres de poemes ‘Poema B, Els joves i les vídues’ (Premi Ausiàs March 2006), ‘Pluja de foc i Sons bruts’ (Premi Carles Riba 2018), i de la novel·la ‘Eren ells’ (Premi Pin i Soler i Premi Ciutat de Barcelona 2016). Publicarà la novel·la ‘Divendres, dissabte, diumenge’ després de l’estiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes