Recepta: carabassó farcit acompanyat de salsa de iogurt

  • Un plat que tant es pot menjar calent com fred

VilaWeb
Neus Cuscó
16.06.2018 - 22:00
Actualització: 17.06.2018 - 11:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
4 carbassons de la varietat Zukini (rodons)
300 g de carn picada (meitat vedella i meitat porc)
250 g de xampinyons
1 ceba tendra grossa
oli, sal, pebre i nou moscada

Per a fer la beixamel:
50 g de mantega
40 g de farina
mig litre de llet

Per a la salsa:
1 iogurt natural
1 carabassó llarg
50 g de formatge ratllat

Elaboració:

Bullim els carbassons sencers uns vuit minuts, però amb la part de dalt tallada. S’ha d’anar amb compte que no es trenquin. Els retirem del foc, els escorrem i quan s’hagin refredat una mica, amb una cullera, els buidarem de dins. Deixem els carbassons cap per avall per escórrer-los bé.

Mentrestant, en una paella, sofregim la ceba ben picada. Quan agafi color, hi posem la carn. Un cop cuita, posem els xampinyons tallats molt petits. Hi afegim una mica de mantega. Després, la farina, que rossegem perquè no quedi crua, i la llet. Salpebrem i li posem una mica de nou moscada.

Queda una pasta compacta amb la qual farcim els carbassons fins a dalt de tot.  Aboquem una mica de formatge ratllat per sobre i gratinem els carbassons uns deu o dotze minuts, fins que el formatge quedi daurat.

Podem acompanyar els carbassons farcits d’una salsa feta amb una mica de iogurt, un carabassó bullit, una mica de formatge, sal, pebre i tot passat pel túrmix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes