Visita3D és una empresa nascuda a Barcelona que s’ha especialitzat des del 2007 a crear visites virtuals amb tècniques immersives com el 3D, les imatges panoràmiques i especialment la realitat virtual augmentada, un concepte que ha sonat molt durant l’any que hem deixat enrere i que s’ha de consolidar i popularitzar el 2016. Així ho creu Roger Serra, politòleg de formació i que per giragonses de la vida ha acabat a Visita3D, una agència creativa amb molts anys d’experiència en la realitat virtual: ‘Ens dediquem a fer visites immersives per a empreses, institucions i particulars, però ara hem fet un salt qualitatiu molt important: oferim una experiència de realitat virtual en 360 graus, ja de molta qualitat i portable, i amb característiques innovadores, com ara unes ulleres de cartró en la línia de les Google Cardboard i que són seixanta vegades més barates que no les famoses i pesants Oculus.’

‘De fet, som una empresa de software que ens hem trobat obligats a fer hardware perquè ningú no tenia el que volíem. Això ha implicat que entréssim en el fabulós món del cartró, que curiosament ens ha demanat molta tècnica i tecnologia també’, afegeix. Serra insisteix que a Visita3D el focus continua essent el desenvolupament de programari i l’elaboració de fotografies i vídeos panoràmics, amb les respectives aplicacions mòbils. Amb totes aquestes solucions, continua, es vol fer més accessible i barata la realitat virtual al gran públic, per a contribuir a democratitzar unes tecnologies ‘amb un gran recorregut al davant’: ‘Creiem que d’aquí a cinc anys hi haurà periodisme i jocs en 360 graus, veurem aplicacions professionals que no som capaços d’imaginar encara (no sols en medicina, sinó també en camps com el disseny i l’enginyeria) i, sobretot, tothom ja haurà viscut alguna experiència de realitat immersiva, amb qualsevol excusa.’

Vegeu el vídeo del programa:

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb