El Butlletí oficial de l’estat espanyol (BOE) ha publicat les candidatures per a les eleccions del 10-N registrades pels partits i coalicions. Les diferents formacions van tenir fins a les dotze a la nit de dilluns per a presentar les seves llistes i, en el cas dels extraparlamentaris també els avals, a les juntes electorals provincials. Podeu consultar-les ací.

Després de la publicació hi ha un breu termini per a revisar-les, corregir errors i estudiar els recursos i impugnacions que es puguin presentar. El 15 d’octubre es publicaran les candidatures definitives.

A les anteriors eleccions espanyoles es van proclamar 1.174. Se’n van anul·lar 48, totes de forces extraparlamentàries, que no reunien els requisits que exigeix la llei electoral. Un dels requisits que han de complir les candidatures és el respecte a la paritat de gènere, que implica que ni homes ni dones no poden ocupar més del 60% ni menys del 40% dels candidats en cada tram de cinc noms. Com es tracta d’una repetició de les eleccions, les forces sense representació parlamentària que ja es van presentar el 28-A i hagin volgut tornar a participar en les eleccions no han hagut de tornar a recollir signatures per a avalar les seves llistes.

Què diuen els sondatges de les eleccions espanyoles?

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.