Cambodja ha autoritzat finalment l’atracament d’un creuer amb 2.257 persones a bord, entre passatgers i personal, que havia estat refusat pe Tailàndia, el Japó, Taiwan, Guam i les Filipines per por d’un contagi del covid-19 (denominació oficial del coronavirus). El temor a un contagi d’algú dels passatgers del creuer Westerdam, de la companyia Holland America Line, va provocar el boicot de les autoritats portuàries dels estats asiàtics, malgrat que cap dels passatgers no ha manifestat símptomes. Finalment, desembarcaran demà a la ciutat cambodjana Preah Sihanouk. ‘Hem rebut totes les autoritzacions i estem extremadament agraïts a les autoritats cambodjanes pel seu suport’, ha informat la companyia en un piulet.

La companyia ha negat repetidament que el vaixell estigui en quarantena ni que cap passatger estigui malalt, però fins ara no havia pogut vèncer les reticències dels estats. Durant el viatge els passatgers tenen internet i han compartit a Twitter vídeos de l’estat dins del vaixell.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb