La vice-presidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, ha respost aquest vespre a les exigències d’ERC per a abstenir-se a la investidura de Pedro Sánchez, assegurant que el diàleg serà entre partits polítics i no entre governs, tal com reclamen els republicans. Poques hores abans, el ministre de Foment espanyol en funcions, José Luis Ábalos, havia llevat tensió a la negociació assegurant que és ‘normal’ que el govern espanyol dialogui amb els executius autonòmics.

Calvo també ha dit que la segona fase de la negociació, la taula entre l’estat espanyol i Catalunya, consisteix en el fet que hi hagi investidura. I ha afegit que el PSOE tindrà ‘bona intenció’ amb la ‘legalitat a la mà’ i voluntat política.

Aquesta tarda, el diputat d’ERC Gabriel Rufián havia definit la negociació en dues fases. Una abans de la investidura, en què s’estableixi un calendari o un compromís per a crear la taula de negociació entre els governs; i la segona, després de la investidura, en què s’ha de fer efectiu el diàleg i es trobi una sortida democràtica al conflicte polític.

Dijous es reuniran al congrés espanyol els equips negociadors d’ERC i del PSOE per continuar parlant sobre la investidura de Sánchez, prevista abans de Nadal. ‘Quan ens asseguem tindrem temps de posar-nos d’acord. Amb la via del diàleg hem de trobar una sortida’, ha dit Calvo.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.