El temporal Glòria ha deixat Calaf (Anoia) sense aigua potable i la situació es podria allargar durant setmanes. El motiu és l’augment de nitrats, que se situa per sobre dels 50 mg/l, el màxim que permet la normativa vigent. Aquest cop ha estat provocat per les pluges, però els veïns asseguren que no és la primera vegada que passa. En aquest sentit, denuncien que la qualitat de l’aigua mai no ha sigut bona.

A més, lamenten que l’ajuntament només n’ha informat via xarxes socials. ‘Me’n vaig assabentar de casualitat perquè vaig veure que, de cop, tothom comprava aigua embotellada al supermercat’, ha explicat un dels veïns. De fet, la venda d’aigua embotellada ha crescut més d’un 20%, i els restaurants temen que la prohibició faci enrere alguns clients.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb