Com a tota Catalunya (i a la resta del món en general), el club començava amb només equips masculins on, inicialment, només hi comptava amb un sènior, però que, ràpidament ja va començar a ampliar la base amb la creació de tres equips juvenils propis, a més a més, de buscar la promoció del bàsquet a les escoles de la Seu d’Urgell.

Per a un club tan jove, els èxits no van tardar a arribar, on un dels juvenils ja es va plantar a la fase final del Campionat d’Espanya, i un altre va quedar campió del campionat provincial.

En tot cas, va ser durant la temporada 1970-71, just quan el sènior masculí militava a la tercera divisió del bàsquet espanyol, que de la mà de Lluís Vilarubla es creava el sènior i primer equip femení del Sedis Bàsquet.

Encara que, més important que la pròpia creació d’aquest equip, va ser la promoció que es va fer a les escoles a les nenes i noies perquè mostressin interès en el bàsquet i, d’aquesta manera, s’aconseguia assegurar una font de jugadores pròpies.

No va ser fins als anys 80, però, que el sedis bàsquet va fer un pas endavant en la dimensió del club i els seus objectius esportius.

A la temporada 82-83 es va ampliar el bàsquet base del club amb la creació de dos equips nous femenins cobrint diverses categories. Així doncs, la tasca d’instrucció de les joves i noves jugadores deixava de ser feina exclusiva de les escoles. El club, s’assegurava d’aquesta manera una major implicació al projecte, així com un millor control de l’evolució de totes les joves esportistes que passaven a formar part del club.

Per llegir l’article complet accediu aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb