El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha dit que quan s’hagi resolt el procés que Josep Lluís Trapero té obert a l’Audiència espanyola –acusat de sedició– pot ser que torni a dirigir el cos dels Mossos d’Esquadra. Justament demà l’audiència ha d’estudiar el recurs d’apel·lació de l’ex-cap de la policia catalana contra el seu procediment pels fets del 20 i 21 de setembre al Departament d’Economia.

‘Té tot el nostre suport i un espai reservat com a major o en una altra responsabilitat que tots creguem oportuna quan s’hagi resolt el procediment judicial’, ha dit Buch. Així mateix, ha defensat la professionalitat del major i ha afegit que estava convençut que ell i tot el cos havien fet la feina com l’havien de fer.

El conseller no ha volgut manifestar-se sobre el procediment judicial de Trapero perquè considera que qualsevol moviment o valoració podria interferir en la defensa. Confia que aquesta causa acabi en no-res i ha destacat la professionalitat del major dels Mossos d’Esquadra. ‘Estem completament segurs que va fer una feina professional i escrupolosa’, ha dit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb