El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha dit que la polèmica per la participació del govern en la campanya de suport a l’esport femení n’ha volgut tapar l’objectiu. En una entrevista a ‘El món a RAC 1’ ha dit que la imatge dels consellers tapant-se amb la mà una part de la cara ‘potser no era la imatge més adequada’, però que ‘no podia fer cap altra cosa que no fos donar-hi suport’. ‘Sí que vaig veure que podria tenir alguna coincidència amb altres campanyes que s’han fet’, ha dit, en referència a la campanya que es va fer anys enrere per a denunciar l’ús de pilotes de goma per part dels Mossos. ‘No puc fer cap altra cosa que donar suport a una campanya que han impulsat dones esportistes’, ha insistit. ‘El gest que potser avui pot servir per a una cosa demà pot servir per a una altra, però crec que també va ser desencertat i fora de lloc minimitzar la campanya i silenciar les dones esportistes’.

En ser preguntat sobre si tornaria a participar en la campanya, ha dit que, si les esportistes catalanes els ho demanessin, ‘no els diria quina campanya haurien de fer o deixar de fer’. ‘A mi no em pertoca’, ha conclòs.

La campanya #ThoEstàsPerdent cerca impulsar l’esport femení. És una iniciativa creada pel Consell Audiovisual de Catalunya i que ha comptat amb la col·laboració de diverses esportistes d’elit. ‘Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle’, afirmen en l’espot i ho simbolitzen tapant-se un ull.

Tanmateix, el gest va agafar una altra connotació quan el govern en ple va decidir de participar en la campanya. El compte a Twitter de l’executiu va penjar una fotografia del president i tots els consellers tapant-se un ull. Víctimes de la repressió, com ara Roger Español, que va perdre un ull durant l’1-O, van expressar la seva indignació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb