La Comissió Europea va assegurar ahir que ‘no preveu’ demanar als ciutadans andorrans visats perquè puguin viatjar per dins de la Unió a partir del 2020. Segons Brussel·les ‘no hi ha d’haver motiu d’inquietud’ al Principat sobre els visats, perquè el reglament que vol adoptar la UE per a reforçar la seguretat interna no inclou aquest requisit pels andorrans.

El Sistema Europeu d’Informació i Autorització de Viatgers (Etias) obligarà als ciutadans de països de fora de la Unió a sol·licitar un visat si vol viatjar per dins de l’espai Schengen. De totes maneres, aquesta regulació encara és un esborrany i, per tant, és una proposta que encara no ha estat adoptada pels estats membres i l’Eurocambra.

El president del Partit Socialdemòcrata (SDP), Jume Bartumeu, va alertar dimarts que un document de l’Etias incloïa el Principat dins dels estats que requeriran visat a partir del 2020. Però la Comissió ha afirmat que no és un document oficial i que Andorra quedarà fora de la mesura.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]