gonzalo boye

L’advocat Gonzalo Boye ha renunciat a la seva plaça com a professor en el centre d’estudis del Col·legi d’advocats de Madrid, que va refusar d’emparar-lo pels insults i amenaces rebuts arran de la demanada contra el jutge Pablo Llarena. Ho ha anunciat el mateix Boye en un piulet on adjunta la carta de renúncia dirigida al director del centre. Segons que diu, ‘els esdeveniments recents, públics i notoris, que han culminat interposant una querella en contra meu per diversos col·legiats m’obliguen a acabar la meva col·laboració amb aquest centre d’estudis’.

Llegiu ací la carta íntegra:

Carta de Gonzalo Boye. 6 de setembre del 2018.

Tal com diu Boye, li resulta ‘incompatible, i èticament inassumible, impartir classes sota la direcció de Jesús Andújar’, de qui diu que sempre ha considerat un amic i que dirigia aquests cursos, ‘però que apareix com un dels promotors o sustento de la querella fal·laç que se m’ha interposat per part d’altres membres d’aquesta institució’.

A més, segons que diu, li sembla ‘perjudicial per als interessos d’aquesta corporació, i especialment dels futurs companys que passin per les aules d’aquest centre d’estudis’, que en el mateix curs ‘comparteixin docència querellat i querellant’. Boye recorda al director que en els cursos que imparteix també hi participa, entre d’altres, ‘el ja esmentat Jesús Andújar, Ignacio Gordillo (un dels advocats signants de la querella) o l’excel·lentíssim senyor magistrat D. Manuel Marchena, president de la sala segona del Tribunal Suprem que seria, en definitiva, a qui s’intenta reivindicar amb aquesta querella’.

Abans, Boye recorda com, any rere any, se l’ha qualificat d’un dels dos millors professors de les classes impartides.

Isabel Elbal, sòcia del despatx d’advocats de Boye, també ha presentat la seva renúncia. ‘Gonzalo Boye i jo som un equip’, justifica.

‘Des de la meva profunda creença en el dret fonamental a la defensa, pilar de tot estat democràtic, i dret humà reconegut en nombrosos instruments internacionals, em resulta especialment dolorós que des d’aquest centre d’estudis, companys —col·legiats d’aquesta corporació— hagin entès aquest principi democràtic essencial com a arma llancívola i partidista, resolent de presentar una querella contra el company Gonzalo Boye, —també col·legiat en aquesta corporació—.’

Segons que diu Ebal, ‘aquesta iniciativa d’atac contra el company’, ha suposat ‘un intent groller de coartar la seva llibertat i independència professional així com de degradar la seva dignitat com a lletrat en exercici’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb