L’ex-diputada de la CUP Mireia Boya; el catedràtic i antic membre de la sindicatura electoral de l’1-O Jordi Matas; el periodista i membre del govern de la Crida Nacional per la República Gerard Sesé i el piulador Bernat Castro són alguns dels signants del manifest ‘A les nostres mans‘ que impulsa Front Republicà i proposa quatre condicions per a negociar qualsevol investidura d’un president del govern espanyol o un acord de pressupost.

Aquests punts són el reconeixement al dret a l’autodeterminació; la derogació de la reforma laboral del PP i l’article 135 de la constitució espanyola; la derogació de la llei mordassa i la fi de la repressió a la llibertat d’expressió i la retirada del govern espanyol de l’acusació de totes les causes judicials obertes contra l’independentisme i el republicanisme. ‘El Front Republicà, per tant, exigeix en conseqüència també l’alliberament dels presos polítics catalans, l’alliberament de la Tamara i els joves d’Altasasu i el lliure retorn dels exiliats’, diu en un comunicat.

Front Republicà demana ‘a totes les forces democràtiques, que lluiten pels drets polítics i les llibertats civils’, a signar el manifest i a assumir els quatre punts com a irrenunciables en qualsevol taula de negociació amb l’estat. Segons diuen, no tan sols busquen l’acord de l’independentisme, sinó que emplacen també ‘al conjunt de forces democràtiques de l’estat a garantir aquests mínims per una possible investidura de Pedro Sánchez‘.

El manifest també està signat, entre d’altres, pel periodista i ex-diputat de la CUP Antonio Baños; el batlle d’Argentona Eudald Calvo; el batlle de Verges Ignasi Sabater; el periodista Oriol deBalanzó; el membre del secretariat nacional de l’ANC Jordi Alemany; les ex-diputades Marta Sibina i Àngels Martínez Castells; l’ex-regidora de la CUP-Capgirem Barcelona María José Lecha; els regidors de Guanyem Badalona en Comú Jose Téllez i Francesc Duran o el president de l’Associació Memòria contra la Tortura, Ramon Piqué.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb