El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha defensat que no es fixi un mínim de participació en el referèndum de l’1 d’octubre perquè, si no es fa, ‘sempre hi haurà algú que voldrà boicotejar el referèndum’.

Ho ha dit aquest dijous en una entrevista en la Cadena Ser recollida per Europa Press en ser preguntat pel document intern de l’ANC en el qual apostaven per que la independència tiri endavant sigui quina sigui la participació en el referèndum.

Bosch ha sostingut que no fixar un mínim de participació és lògic perquè seria ‘usar la norma que usa tothom’, en referència a les recomanacions de la Comissió de Venècia sobre bones pràctiques en la celebració de referèndums.

Sobre una eventual cridada dels ‘comuns’ a participar en el referèndum demanant el vot pel ‘no’, Bosch ha argumentat que ‘qualsevol trucada a la participació és positiva’ i ha reiterat que, per a ell, anar a votar és un exercici de democràcia.

Ha rebutjat que sigui una altra entitat la que posi les urnes en el referèndum en lloc del Govern i ha apuntat que una eventual convocatòria ‘no enganya a ningú’ perquè JxSí es va presentar a les eleccions amb l’objectiu de proclamar la independència.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]