Blasco

L’ex-conseller Rafael Blasco ha assegurat avui que durant el temps en què va formar part del govern amb el PP no va tenir constància que es ‘convidés’ cap empresa a optar a contractes públics ni tampoc que es cobrés comissions a contractistes. En canvi, per desviar l’atenció, ha acusat el PSPV de Joan Lerma d’haver donat indicacions als seus càrrecs públics perquè reclamessin el pagament del 10% en comissions als contractistes.

Primer en la seva intervenció com a compareixent i després a preguntes dels periodistes fora de la sala, Blasco ha acusat l’exsecretari d’organització del PSPV en l’època de Lerma, Pedro Lorca, d’haver demanat als càrrecs públics socialistes el cobrament de les citades ‘mossegades’. Sobre aquest tema, ha convidat els periodistes a recórrer a la ‘maleïda hemeroteca perquè ‘veuran coses sorprenents’.

Blasco, que va ser condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació i falsedat documental pel desviament de fons públics destinats a cooperació internacional, gaudeix ja del tercer grau penitenciari i aquest dilluns ha comparegut en la comissió de les Corts que investiga la trama organitzada que va revelar l’operació Taula. L’ex-conseller s’enfrontarà a partir del 15 d’abril a un nou judici pel desviament de gairebé quatre milions d’euros d’ajudes públiques destinades a projectes humanitaris, entre ells la construcció d’un hospital a Haití.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb