La ministra de política territorial del govern espanyol, Meritxell Batet, ha assegurat en una entrevista a la Vanguardia que els catalans ‘han de votar un acord polític per a resoldre el problema territorial’. No obstant això, Batet ha descartat cap referèndum d’autodeterminació, perquè ‘el marc constitucional espanyol no ho permet’.

La ministra ha fixat com a objectiu polític amb vista a la comissió bilateral Estat espanyol-Generalitat de dimecres, ‘aconseguir un consens ampli que representi el 80% o el 100% de la voluntat de la societat’, que després s’hauria de sotmetre a votació.

Tot i les expectatives de Batet, ha assumit que aquesta primera trobada servirà com una ‘primera presa de contacte després de set anys de refredament i distanciament’ i espera que serveixi per a cloure acords en les comissions bilaterals vinents.

De la mateixa manera, la ministra ha considerat que la primera reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedra Sánchez és una fita important, i ha indicat que la trobada de la comissió bilateral fa continuar aquesta normalitat institucional.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb