La líder del PSC al congrés espanyol, Meritxell Batet, ha dit que el govern estava ‘segrestat’ per la CUP i que això l’havia portat a defensar la desobediència a les lleis per a poder convocar el referèndum de l’1 d’octubre. En una entrevista d’Europa Press, ha respost d’aquesta manera al conseller de Territori, Josep Rull, que aquesta setmana deia que el govern havia d’aplicar la llei del referèndum que aprovés el parlament malgrat que fos impugnada pel govern espanyol i eventualment suspesa pel Tribunal Constitucional.

‘Em sembla molt preocupant que el govern de la Generalitat, el meu govern, digui sense embuts que s’instal·la en la desobediència. És perillosíssim que els poders públics no acatin la llei perquè és una de les conquestes socials més importants que hem aconseguit’, ha reflexionat la socialista.

Batet considera que la CUP és una formació política que ‘mai no ha enganyat i que ha dit que és antisistema i que defensa la desobediència’, però que el problema és que el PDECat i ERC, els dos partits que formen el govern, assumeixin les tesis de la CUP. ‘M’intranquil·litza molt. Crec que tenir un govern que decideix quines lleis aplica i quines no en funció de si li agraden o no genera molta inseguretat en els ciutadans’, conclou la diputada, que també és membre de l’executiva del PSC com a secretària d’Impuls Federal.

Si el parlament aprova la llei al marge de l’opinió del Constitucional, el PSC assegura que té molt clara la seva posició i és que mai no donarà suport a accions que vulnerin l’ordenament jurídic espanyol perquè ‘el principi de legalitat és el principi en el qual se sustenta la democràcia’.

També diu que defensar la legalitat no exclou que el procés sobiranista també sigui respost amb l’acció política, i lamentat que el govern espanyol hagi estat ‘immòbil i en silenci durant anys’.

‘Absolutament reprovable’
Preguntada pels atacs contra el turisme a Barcelona impulsats per Arran (pintades a un bus turístic i punxades a rodes de bicicletes de lloguer), ha dit que eren completament reprovables i que era ‘inadmissible’ que hi hagués forces polítiques que donessin suport a agressions. Batet condemna els fets no solament des de l’òptica que el turisme és una font de riquesa que cal protegir, sinó també des del tracte humà a les persones: ‘És una qüestió de respecte i de tractar el proïsme com t’agradaria que et tractessin a tu.’

Cessament del president d’Aena
Sobre el conflicte laboral a l’aeroport de Barcelona, Batet considera que la responsabilitat principal recau en el govern espanyol i ha insistit a demanar el cessament del president d’Aena, José Manuel Vargas: ‘N’és el responsable directe.’

Ha lamentat que faci quinze dies que hi ha un ‘caos absolutament inacceptable’, i ha conclòs que era un problema amb un doble vessant: que els treballadors d’Eulen tenen unes condicions inadequades, i que afecta una indústria important com el turisme.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]