La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha denunciat que el govern tenia constància que algunes empreses havien rebut ‘trucades directes’ perquè traslladessin la seu social fora de Catalunya i que ho havien fet arribar al departament. ‘La majoria de les empreses que s’han posat en contacte amb el govern ens han dit que ho feien d’una manera temporal per les pressions que rebien’, ha explicat en una conferència de premsa a Tarragona.

Bassa ha assegurat que el departament ho investigava i que quan en tinguessin la informació exacta farien públic quines empreses havien rebut les trucades i d’on provenien.

Per una altra banda, la consellera considera que el decret aprovat recentment pel govern espanyol facilita el canvi de seus perquè, segons que ha criticat, permet d’actuar en dos dies sense tenir en compte el parer dels accionistes. No obstant això, ha admès que el govern estava preocupat per la situació, però ha insistit que fins ara només s’havien produït canvis de seu social i fiscal que no tenien impacte en l’ocupació ni els resultats productius.

Des del dia 2 d’octubre, 691 empreses han traslladat la seu social fora de Catalunya, segons les últimes dades fetes públiques pel Col·legi de Registradors d’Espanya.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb