El president del F.C.Barcelona, Josep Maria Bartomeu, afirma que no està preocupat per la convocatòria del Tsunami Democràtic pel 18 de desembre a Barcelona, durant el clàssic entre el Barça i el Madrid. Es desconeix en què consistirà l’acció. L’únic que se sap és que Tsunami va proposar a ambdós equips que durant el partit permetessin de fer visible el missatge ‘Spain, sit and talk‘ a les grades i al camp.

El Tsunami convoca ‘tota la ciutadania’ a Barcelona el dia del Barça-Madrid

‘Fer un acte reivindicatiu jugant un partit de futbol de forma pacífica i serena, cívica, és compatible. No veig cap problema en que puguem jugar a futbol i fer aquesta reivindicació cívica i pacífica’, ha dit Bartomeu en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio.

Sobre la necessitat d’una hipotètica intervenció policíaca, el president del Barça ha recordat que dins del Camp Nou el control és responsabilitat del club, que té el seu sistema de seguretat. ‘El soci del Barça, quan ve a l’estadi, és lliure: llibertat d’expressió, de moviment, per exhibir les pancartes i banderes que cregui necessari, sigui qui sigui. No hi ha restriccions’. Ha puntualitzat que l’únic que no es permetrà és insultar.

Bartomeu creu que no hi ha cap motiu per a suspendre el partit i ha recordat ‘que estem en un moment excepcional de la història de Catalunya, passen coses que el Barça ens hem manifestat que no estem d’acord. Tot és compatible’. També ha evocat la tradició pacífica i cívica de reivindicar i manifestar al Camp Nou.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb