El conseller d’Educació Josep Bargalló ha fet una crida a la comunitat perquè se cedeixin espais per a fer classes amb grups reduïts el curs vinent. El Departament treballa amb la previsió de poder tornar a fer classes presencials, però hauran de ser amb grups d’un màxim de 15 alumnes per tal de mantenir la distància de seguretat. Això suposarà una gran necessitat d’espais que molts centres educatius no poden oferir, pel que caldrà buscar-ne d’altres. ‘Els espais que actualment tenim al sistema educatiu seran insuficients per acollir els alumnes, que hauran ser 15 com a màxim. No ho podrem fer en tots els centres, i haurem de demanar a la comunitat d’altres espais per fer classes.’ Ho ha dit en la presentació del pla de reobertura de centres educatius en la fase 2 per a activitats no lectives.

Bargalló ha explicat que al setembre començarà ‘un curs inèdit en la seva realitat’ i ha demanat un esforç a tota la societat per garantir que tots els alumnes puguin rebre una educació presencial diàriament. Ha dit que la voluntat és atendre presencialment tots els alumnes, tot i que ha deixat la porta oberta a oferir una atenció telemàtica en alguns casos. ‘Però és evident que els alumnes de P3 no en podran tenir’, ha deixat clar.

‘Al setembre ens trobarem una emergència educativa que és comunitària i que entre tots hem de tirar endavant’, ha dit. Sobre la possibilitat d’haver de contractar més professorat per a satisfer les demandes dels centres per a poder atendre els grups reduïts, ha dit que ‘si cal que hi siguin, hi seran’, però ha dit que el Departament encara no té clara la xifra de professors que caldrà perquè no s’ha tancat la preinscripció dels alumnes i no saben encara quina necessitat d’espais tindran els centres. Durant el juny les direccions del centre hauran de fer els seus plans sobre en quines condicions es troben per complir les indicacions que els farà arribar Educació la primera setmana del juny en quant a espais i professorat. Així, cada centre haurà de dir de quants espais disposa per acollir fins a 13 alumnes a infantil i primària i fins a 15 a secundària.

Pel que fa al personal de les llars d’infants, en gran part de titularitat municipal, ha dit que ‘prendre una decisió avui sobre les plantilles de setembre seria un error, haurem de prendre-les quan tinguem més dades’.

A banda, ha dit que ‘com que estarem en una emergència educativa, els horaris canviaran’. Ha posat com a exemple que no tots els alumnes podran fer pati alhora, ni podran fer el servei de menjador al mateix moment. L’entrada i sortida dels centres s’haurà de fer de manera gradual per evitar aglomeracions. ‘Preferim tenir oberts els centres amb tots aquests condicionals que fer mig centre un dia, i mig l’endemà’, ha dit.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.